Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 30, 2021

Beneficiile plantei de Aloe Vera. Pentru frumusețe, dar și pentru slăbit

Beneficiile plantei de Aloe Vera. Pentru frumusețe, dar și pentru slăbit

Una dintre cele mai vechi plante, Aloe Vera este cunoscută pentru beneficiile sale uimitoare, pentru piele, pentru sănătate, pentru păr, pentru slăbit și multe altele.

Aloe Vera este folosită pe scară largă ca ingredient în produsele de înfrumusețare și pe bună dreptate. Această plantă verde care practic arată ca un cactus este esența unei industrii înfloritoare, care merge de la creme de înfrumusețare până la sucuri sănătoase și suplimente alimentare.

Frunzele de Aloe Vera conțin un gel lipicios, translucid, extrem de amar, dar cunoscut în întreaga lume pentru calitățile lui vindecătoare incredibile. 

Acest gel translucid conține 96% apă, o serie de compuși organic și anorganici, un tip de proteină cu 18 până la 20 de aminoacizi și, nu în cele din urmă, vitaminele A, B, C și E.

El ajută nutrienții să ajungă la celule, să le hrănească și în același timp să se elibereze de toxine. Vezi care sunt cele mai importante beneficii pentru păr, piele, dar și pentru slăbit.

Beneficiile Aloei Vera pentru piele

Produsele pe bază de Aloe Vera pot fi utilizate atât iarna cât și vara, indifierent de tipul de ten. El tratează celulele la nivel epitelial, de aceea este recomandat de dermatologi pentru îndepărtarea bronzului, tratarea arsurilor solare și a  vergeturilor.

Gelul de Aloe Vera se poate aplica direct pe piele, sau se poate folosi la prepararea unor remedii naturale, împreună cu alte ingrediente speciale.

1. Pentru tenul uscat
Ia puțin gel de Aloe Vera, un praf de turmeric, o linguriță de miere, una de lapte și câteva picături de apă de trandafiri. Amestecă până obții o pastă. Aplică și menține aproximativ 20 de minute.

2. Pentru exfoliere
Ia 100  ml de gel proaspăt de aloe vera, 200 g de zahăr și două linguri de suc de lămâie. Zahăr ajută la exfolierea și îmdepărtarea celulelor moarte ale pielii, iar gelul de Aloe Vera curăță pielea în profunzime, în timp ce sucul de lămâie ajută la estomparea cicatricilor și a petelor. 

3. Pentru acnee
Ia puțin gel de aloe vera, amestecă-l cu nuci măcinate și miere. Calitățile vindecătoare ale Aloei Vera alături de antioxidanții din miere vor lăsa pielea fină și clară.

4. Pentru tenul sensibil
Ia puțin gel de aloe vera, suc de castravete, iaurt și ulei de trandafiri și amestecă pentru a obține o pastă. Aplică pe piele și menține 20 de minute înainte de a clăti.

Beneficiile Aloei Vera pentru slăbit

Aloe vera este utilizată într-o gamă largă de produse pentru sănătate, sucuri și suplimente alimentare. Această plante verde este foarte bogată în antioxidanți, ceea ce înseamnă că ajută la reducerea radicalilor liberi din organism și astfel la stimularea imunității. Este și o sursă excelentă de proteine, care ajută la dezvoltarea musculaturii, conferind cantiți suficiente de energie.

Există numeroase studii care demonstrează eficiența gelului de aloe vera pentru slăbit, și de aceea trebuie consumată cu regularitate.

error

Like dacă îți place blogul meu