Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 12, 2019

Beneficiile vitaminei E pentru piele

Beneficiile vitaminei E pentru piele

Știm că vitamina E este benefică pentru sănătate în numeroase moduri: stimulează circulația sangvină, menține sănătatea inimii, etc., dar ea are și un efect foarte bun pentru piele. Acestea sunt motivele pentru care folosim vitamina E în fiecare zi, fie prin intermediul alimentelor, dar și al produselor cosmetice care conțin vitamina E.

Ceea ce se știe mai puțin este că tabletele de vitamina E sau vitamina E uleioasă pot fi aplicate direct pe piele. Sunt foarte ușor de introdus în rutina zilnică de îngrijire pentru îmbunătățirea aspectului pielii.

Vitamina E tratează ridurile

Vitamina E are abilitatea de a trata deteriorările provocate de radiațiile UV ale soarelui. Astfel ajută la tratrea ridurilor și petelor datorate vârstei.

Se iau 1-2 capsule de vitamina E, se extrage uleiul și se aplică pe zonele afectate. Se recomandă aplicarea în fiecare seară inainte de culcare. Se lasă peste noapte și se clătește cu apă caldă a doua zi dimineață.

O altă variantă este să amesteci uleiul dintr-o capsulă de vitamina E cu o lingură de ulei de măsline. Aplică pe față și masează ușor timp de 5 minute. Așteaptă 20 de minute înainte de a clăti cu apa caldă. Repetă de cel puțin 2-3 ori pe zi.

Vitamina E pentru pigmentare

Pigmentarea sau hiperpigmentarea este culoarea neuniformă a pielii care apare datorită a numeroși factori, cel mai adesea datorită razelor dăunătoare ale soarelui. Deoarece vitamina E conține antioxidanți, ea ajută la tratarea acestor probleme.

Poți masa pur și simplu cu vitamina E uleioasă zona afectată, în fiecare zi, pentru a reduce hiperpigmentarea. Masează direct zona afectată timp de 10-15 minute, pe o perioadă de minim două săptămâni.

Alternativa este să amesteci uleiul din 2 capsule de vitamina E oil cu o lingură ulei de ricin. Aplică amestecul pe zona afectată în fiecare seară înainte de a merge la culcare. Clătește a doua zi dimineață. Continuă timp de câteva săptămâni pentru rezultatele cele mai bune.

Vitamina E estompează cicatricile

Vitamina E tratează și estompează cicatricile, deoarece ea conține antioxidanți și are proprietăți antiinflamatorii.

O metodă este să aplici vitamina E uleioasă direct pe zona afectată. Masează zona afectată și lasă să acționeze timp de 25-30 de minute înainte de a clăti. Poți repeta o dată sau de două ori pe zi pentru rezultate mai rapide.

Vitamina E elimină vergeturile

Vergeturile apar din diverse cauze, printre care sarcina sau pierderea rapidă în greutate, etc. Vitamina E ajută la eliminarea ușoară a acestora.

Amestecă uleiul dintr-o capsulă de vitamina cu o lingură ulei de cocos. Ai grijă ca uleiul de cocos să fie călduț. Aplică amestecul pe zona afectată și masează ușor. Clătește după 10 minute cu apă caldă. Repetă remediul de 2-3 ori pe zi.

O altă variantă este să amesteci uleiul din 4-5 capsule de vitamina E cu o cantitate egală de suc de lămâie. Masează ușor cu acest amestec zona afectată. Așteaptă 30 de minute înainte de a clăti cu apă caldă. Repetă cel puțin o dată pe zi.

Vitamina E înmoaie pielea mâinilor și picioarelor

Vitamina E are efect hrănitor puternic, ceea ce face ca pielea mâinilor și picioarelor să devină moale și suplă.

Amestecă uleiul dintr-o capsulă de vitamina E cu 2-3 linguri de suc de lămâie și câteva picături de miere. Pune totul în cada de baie plină cu apă. Înmoaie mâinile și picioarele în ea timp de 10-15 minute. Apoi poți aplica o cremă hidratantă. Repetă remediul de câteva ori pe săptămână.

O altă variantă este să adaugi vitamina E uleioasă într-o loțiune de corp. Aplică amestecul pe mâini și pe picioare în fiecare seară înainte de culcare dacă vrei să ai pielea fină și moale.

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: