Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 5, 2021

Bijuteriile din aur, benefice pentru frumusețe și sănătate

Bijuteriile din aur, benefice pentru frumusețe și sănătate

Simbol al prosperității, aurul este un mineral natural, non-toxic, care este în general foarte bine tolerat de corpul uman.

Pe lângă rolul lui de înfrumusețare, purtarea aurului conferă și o serie de beneficii pentru sănătate, mai puțin cunsocute. Citește articolul și află care sunt acestea!

1. Aurul are calități antiinflamatorii. Studiile au demonstrat că aurul pur are calități antiinflamatorii. Astfel, în jurul anilor 1900, chirurgii implantau o piesă de aur suc piele, în zona unei articulații inflamate, pentru ca  aceasta să se retragă iar durerea să cedeze.

2. Reglează temperatura corpului. Unii experți spun că aurul ajută în cazul frisoanelor,  bufeurilor și altor probleme ale corpului cauzate de variații de temperatură. Se spune că femeile care sunt în tranziție spre menopauză pot purta bijuterii din aur pentru reducerea bufeurilor.

3. Tratarea rănilor.  Din cele mai vechi timpuri, aurul a fost folosit pentru tratarea durerilor și a rănilor. Texte antice arată că aurul aplicat pe rană previne infecția și stimulează vindecare.

4. Calmează simptomele artritei. Deși sunt necesare mai multe studii pentru confirmare, texte antice și experți în medicina tradițională susțin că purtarea aurului de 24 de carate direct pe piele are efecte calmante, reducând simptomele asociate artritei.

5. Stimularea imunității. Se spune că aurul în forma lui cea mai pură purtat sub formă de bijuterii poate stimula imunitatea și conferă protecție organismului împotriva infecțiilor.

6. Îmbunătățește calitatea pielii.  Numeroase tratamente pentru piele de pe piață conțin aur pe lista lor de  ingrediente. Chiar dacă nu este vorba de cea mai pură formă a metalului, aurul de 24 de carate poate îmbunătăți aspectul și calitatea pielii. Aurul conferă căldură și vibrații calmante pielii, ceea ce ajută la regenerarea celulelor. Tot din acest motiv, aurul este folosit și pentru tratarea unor probleme ale pielii precum eczeme, infecții fungice, mâncărimi, răni, arsuri, etc.

7. Poate îmbunătăți dispoziția și funcția cognitivă. Diverse studii au arătat că aurul coloidal (suspensie coloidală de nanoparticule de aur într-un fluid, de obicei apă) acționează ca un stimulant natural pentru celule și ajută la îmbunătățirea transmisiei semnalelor electrice dintre celulele nervoase de la nivelul creierului.

8. Utilizare în acupunctură.  Acupuncturiștii folosesc ace cu vârful de aur pentru calmarea durerii și eliberarea fluxului de energie din corp. Acupunctura cu fier de aur este o tehnică ce implică inserarea de piese mici de aur steril în corp cu ajutorul unui ac de acupunctură și este foarte eficientă pentru tratarea umflăturii și durerilor articulațiilor.

Alte utilizări ale aurului:

  • în secolul 19 aurul era folosit pentru tratarea alcoolismului
  • unele medicamente pentru tratarea dependenței de nicotină, droguri și cafeină, conțin aur.
  • nanoparticulele de aur sunt folosite în cadrul unor teste de diagnostic medical
  • aurul coloidal are efecte de armonizare și echilibrare asupra minții și corpului

Toate aceste beneficii sunt atribuite aurului de 24 de carat și nu monedelor sau lingourilor de aur.

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: