Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 23, 2018

Care este ordinea corectă de aplicare a produselor de îngrijire a pielii?

Care este ordinea corectă de aplicare a produselor de îngrijire a pielii?

Îngrijirea pielii este obligatorie, indiferent de vârstă. De multe ori, tinerele neglijează aceasta, gândind că nu va fi niciun impact negativ mai târziu. Nimic mai greșit, pentru că de modul cum îți îngrijești pielea în tinerețe depinde modul cum va arăta mai târziu. Începe chiar de azi să acorzi mai mult pentru îngrijirea pielii.

Ordinea în care trebuie aplicate produsele de îngrijire a pielii poate fi dificilă, mai ales dacă ești la început. Nu-ți face griji însă, am pregătit o listă special pentru tine.

Dacă  îngrijești corect pielea și machiajul tău va arăta mai bine. Sigur, poți ascunde unele imperfecțiuni cu ajutorul machiajului, darși machiajul se întinde mai bine pe tenul netexturat. Un alt motiv este faptul că, dacă te concentrezi asupra tenului, vei putea folosi mai puțin machiaj.

Iată care este ordinea corectă de aplicare a produselor de îngrijire a pielii.

Apa micelară

Apa micelară ajută la îndepărtarea prafului și impurităților acumulate pe față pe parcurusul zilei. Ea curăță fața fără să o dezbrace de grăsimile sale naturale.

Acesta este cel mai blând tip de demachiant pe care îl poți găsi. Poate fi folosit și pentru zona ochilor, îndepărtând chiar și machiajul rezistent la apă.

Înmoaie un dischetă demachiantă în apă micelară și șterge cu ea toate urmele de machiaj. Demachierea este un pas foarte important, întrucât menținerea lui pe față prea mult timp înfundă porii și poate duce la erupții.

Curățarea:

Deși multe persoane sar peste acest pas, crezând că apa micelară a făcut deja acest lucru, cel mai bine este să continui cu un cleanser, care apoi se clătește cu apă. Asta va curăța față mult mai bine.

Exfolierea:

Exfolierea trebuie făcută de maximum 2 ori pe săptămână. Folosește un exfoliant ușor pentru a scăpa  de celulele moarte și a face loc pielii sănătoase.

Stratul superior de piele moartă este cel care dă un aspect anost tenului, dar prin exfoliere acesta poate fi îndepărtat. Ai grijă să nu faci asta decât de două ori pe săptămână, deoarece exfolierea excesivă poate face ca porii să rămână permanent deschiși.

Tonifierea:

Tonifierea ajută la îndepărtarea eventualelor reziduuri rămase după etapele anterioare. Astfel se elimină orice reziduuri de la exfoliere și spălare, iar fața ta va fi cu adevărat curată.

Tonerul strânge porii și readuce pH-ul pielii la nivelul normal. El reface și nivelul de hidratare al pielii și o pregătește pentru pașii următori. Întotdeauna după cleanser sau scrub aplică un toner.

Serul pentru ten:

Folosirea serului este un pas înainte în îngrijirea pielii. Cu cât mai devreme începi să folosești un ser, cu atât este mai bine pentru pielea ta. O idee bună este să începi să folosești un ser anti-age după vârsta de 25 de ani, deoarece primele semne de îmbătrânire încep să apară chiar de la această vârstă.

Serul netezește suprafața pielii și menține umiditatea acesteia. Cele mai multe seruri sunt pe bază de apă și trebuie folosite înaintea cremei hidratante. Pe de altă parte, serurile pe bază de ulei trebuie folosite după aplicarea hidratantului.

Crema de ochi:

Zona de sub ochi este foarte sensibilă și are nevoie de extra hidratare, întrucât ea însăși produce puține grăsimi. Masează zona de sub ochi cu o cremă de ochi.

Este puțin mai costisitoare, într-adevăr, dar, cu cât mai devreme începi să o folosești, cu atât mai puține deteriorări vor apărea în această zonă. Zona de sub ochi este prima care dezvoltă semnele îmbătrânirii, sub forma așa numitelor labe de gâscă.

Hidratarea:

Indiferent de tipul de ten, folosește întodeauna un hidratant. Cu cât menții tenul mai bine hidratat, cu atât sunt mai mici șansele de apariție a ridurilor.

Peresoanele cu tenul uscat pot opta pentru un hidratant sub formă de ulei sau cremă, iar persoanele cu tenul gras trebuie să aleagă un hidratant mai ușor, sub formă de gel.

Protecția solară:

Este un pas important al rutinei zilnice de îngrijire a pileii. Aplică un produs cu SPF, cu 15 minute înainte de a ieși la soare.

Protecția solară previne apariția petelor de vârstă și bronzarea. Mai previne și cancerul de piele. Protecția solară trebuie aplicată la fiecare câteva ore, deoarece transpirația o poate îndepărta.

Urmează această ordine în aplicarea produselor de îngrijire a pielii și tenul tău îți va mulțumi!

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: