Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 21, 2016

Care sunt greșelile care ne îmbătrânesc tenul?

Care sunt greșelile care ne îmbătrânesc tenul?

În primul rând, spălatul excesiv, dormitul pe o parte și ignorarea pielii gâtului. Citește articolul dacă vrei să le afli pe toate.

Iată câteva sfaturi simple și eficiente pe care le poți folosi în rutina ta de îngrijire zilnică. Ele vor contribui la transformarea tenului tău, dându-i un aspect tineresc, fără vârstă.

Nu este vorba doar despre corecție. Prevenirea este chiar mai importantă. Începe cât mai devreme, și, mai ales, nu te opri!

Nu-ți curăța fața prea mult

Nu trebuie să exagerezi cu spălatul feței. De 2 ori pe zi este mai mult decât suficient. Supra-spălarea îndepărtează grăsimile naturale ale pielii, ceea ce poate provoca erupții.

Folosește mai multă cremă

Fii generoasă cu cantitatea de cremă pe care o aplici pe piele. Astfel, crema se va aplica mai ușor. Mâinile tale ar trebui să alunece cu ușurință pe toată suprafața, fără să întâmpine rezistență.

 Nu fi prea blândă

Masează ferm atunci când aplici crema de față, încercând să miști mușchii de sub piele, mai degrabă decât să tragi de piele. Acest lucru oprește microcirculația și încălzește mușchii, ceea ce permite pielii să absoarbă crema mai eficient.

Folosește o tehnică diferită pentru ochi

Pentru a reduce la minimum liniile fine din jurul ochilor, aplică presiune în mod regulat în jurul orbitei și aplică cremă de ochi printr-o mișcare în zig-zag. Asta ajută la eliberarea tensiunii la nivelul ochilor.

Nu uita de linia părului

Când aplici crema de față, amintește-ți să o aplici și pe linia părului, de-a lungul urechilor, în jurul mandibulei, și pe gât. Și masaj, desigur!

Folosește o mască cu miere

Fă-ți o mască proprie în fiecare seară, înainte de culcare. Amestecă o jumătate de linguriță de miere și o jumătate de linguriță de oțet de mere. Se aplică în strat subțire, timp de 30 de minute. Un tratament natural extraordinar.

Dormi întotdeauna pe spate

Dormitul pe spate este cel mai bun mod de a preveni apariția ridurilor pe față, gât și piept, deoarece previne formarea pliurilor pe pernă sau pe lenjerie. Dacă îți place să dormi pe o parte, asigură-te că perna este puțin mai mare și nu sunt diferențe de nivel între gât și umăr.

Evită aerul uscat

Păstrează un pahar cu apă pe birou în cursul zilei. Ajută la menținerea umidității în cameră, de care va beneficia tenul și ochii tăi.

Exercițiile oculare

Ochii tăi suferă de-a lungul timpului, datorită unor elemente precum încălzirea centrală, aerul condiționat, ecranele dispozitivelor electronice. Pentru a ajuta la calmarea și prevenirea problemelor oculare, fă exerciții oculare regulate și încearcă să le oferi o scurtă pauză în fiecare oră. Poți fie să închizi ochii pentru un minut, fie să te uiți puțin în depărtare.

Acordă gâtului o atenție specială

Gâtul este zona cea mai activă și mai mobilă a coloanei vertebrale și nu trebuie uitat nici în ceea ce privește îngrijirea pielii. Aici pielea este în general mai subțire și mai uscată, iar mișcarea constantă și lipsa grăsimilor poate provoca riduri și cute mai rapid decât în alte părți ale corpului.

Curăță gâtul în fiecare dimineață și seară, exfoliază regulat pentru a scăpa de pielea moartă și apoi aplică o cremă hidratantă.

error

Like dacă îți place blogul meu