Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 20, 2023

Cea mai bună metodă pentru stimularea producției de colagen

Cea mai bună metodă pentru stimularea producției de colagen

Colagenul este o proteină naturală esențială,  pe care corpul nostru o produce, fiind responsabilă cu menținerea elasticității și fermității pielii, reducând aparența liniilor fine și a ridurilor. Pe măsura înaintării în vârstă, corpul nostru începe să producă din ce în ce mai puțin colagen, acesta fiind și motivul pentru care pielea începe să se lase. 

Totuși, cu ajutorul combinației potrivite de ingrediente de îngrijire și adaptări ale  dietei, stimularea producției de colagen de sub piele este posibilă, îmbunătățind fermitatea pielii și menținând la distanță apariția semnelor de îmbătrânire. Dacă îți dorești prevenirea apariției problemelor pielii, formând din timp depozite de colagen și stimulând producția acestuia, cea mai bună metodă, cu cel mai mare impact și cu care toți dermatologii sunt de acord, este dieta.

Alegerea corespunzătoare a alimentelor poate face mari schimbări la nivelul suprafeței pielii, în special cândvine vorba de producția de colagen și lupta cu semnele îmbătrânirii. În timp ce o dietă echilibrată cu fructe și legume este excelentă pentru pierderea în greutate, ea poate avea și un efect profund asupra pielii, iar includerea alimentelor bogate în vitamina C este cel mai bun punct de plecare.

În general, alimentele bogate în vitamina C precum portocalele,  ardeii roșii, broccoli și căpșunele, pot stimula producția de colagen. Vitamina C, alături de zinc și cupru, sunt cofactori esențiali pentru sinteza colagenului. Deoarece vitamina C joacă un rol important în acest proces, mai multă vitamina C inclusă în dietă stimulează în mod natural aspectul mai tânăr al pielii. 

Totuși, vitamina C nu este singurul factor care îmbunătățește producția de colagen a pielii, ci și aminoacizii din anumite alimente pot ajuta la întărirea pielii. Înafară de carne și de produsele animale, fasolea este o sursă excelentă de aminoacizi esențiali. Lysina este de exemplu un aminoacid pe care corpul nostru nu îl produce și care se obține doar din alimente. Lysina se obține din roșii, ardei grași, avocado și sfeclă roșie. 

Pe lângă dietă, anumite proceduri non-invazive pot fi de ajutor pentru a întârzia apariția semnelor îmbătrânirii și îmbunătățirea aspectului tenului.  Un procedeu denumit microneedling folosește un  instrument mic cu care se înțeapă pielea, micro-răni care declanșează sistemul natural de vindecare al organismului și abilitatea lui de reparare a pielii, care împinge colagen în zonele afectate și îmbunătățește aspectul pielii. Tratamentele repetitive au un efect cumulativ asupra rețelei de colagen, astfel că mai mai multe tratamente înseamnă aspect mai tânăr al tenului. Cu aceste proceduri, se pot observa îmbunătățiri chiar și după o singură sesiune, dar cele mai bune rezultate apar după 4-6 săptămâni

Îngrijirea corpului este esențială pentru ca tu să arăți bine odată cu trecerea anilor, iar o dietă sănătoasă și echilibrată este una dintre cele mai bune metode pentru stimularea producției de colagen și a fermității pielii. Ai grijă să aduci un aport corespunzător de nutrienți precum vitamina C și aminoacizi, pentru ca tenul tău să profite de aceste beneficii, să arate mai fin și mai luminos cu minimum de efort. Bătrânețea este o parte naturală a vieții noastre, însă nu este neapărat necesar să o și arătăm.

error

Like dacă îți place blogul meu