Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 27, 2018

Cearcănele sunt un motiv de îngrijorare pentru tine? Iată cum poți scăpa de ele în mod natural

Cearcănele sunt un motiv de îngrijorare pentru tine? Iată cum poți scăpa de ele în mod natural

Cearcănele sunt o problemă cu care se confruntă oricine, nu-i așa? Indiferent de vârstă sau de gen, cearcănele ne afectează negativ încrederea în modul în care arătăm.

Ele sunt considerate adesea o condiție ereditară, care apare datorită fenomenului de îmbătrânire, dar acest lucru nu este valabil în toate situațiile. Uneori, cearcănele pot apărea datorită unor motive precum lipsa de somn, fumatul excesiv, dieta dezechilibrată, poluarea, etc.

Cu o îngrijire corectă, este posibil să scapi de cearcăne permanent. Surprinsă? Astăzi, avem o mulțime de produse cosmetice care pretind că îndepărtează cearcănele într-o săptămână sau într-o lună. Dar ele conțin substanțe chimice, care pot afecta pielea. Întotdeauna este mai bine să ne bazăm pe remediile naturale pentru tratarea acestor probleme.

Explorează aceste ingrediente naturale care te pot ajuta să scapi de cearcăne, în mod natural și permanent!

1. Gel de aloe vera

Aloe vera este foarte eficientă în hidratarea și hrănirea pielii. Gelul are efect de strângere asupra pielii din zona de sub ochi.

Taie o frunză proaspătă de aloe vera și strânge-o pentru a scoate gelul din ea. Poți folosi și o mască gata preparată de aloe vera. Aplică gelul pe zona de sub ochi și masează ușor, lăsând să acționeze timp de 10-15 minute. Șterge apoi cu o dischetă demachiantă.

2. Pliculețe de ceai verde

Ceaiul verde ajută la reducerea cearcănelor de sub ochi, datorită proprietății sale de împrospătare a ochilor.

Tot ce ai nevoie sunt 2 pliculețe de ceai verde. Înmoaie pliculețele în apă și refrigerează-le timp de o jumătate de oră. Pune apoi cele două pliculețe pe ochi și lasă-le acolo timp de 15 minute. Spală apoi fața cu apă obișnuită. Poți repetă acest tratament zilnic.

3. Miere

Mierea face minuni în hrănirea și relaxarea tenului. Propietățile antioxidante ale mierii ajută la reducerea aparenței cearcănelor foarte rapid.

Aplică puțină miere naturală pe zona de sub ochi și las-o timp de 20 minute. Clătește cu apă simplă și tamponează ușor. Poți repeta zilnic pentru rezultate rapide.

4. Cartofi

Știți deja că agenții iluminatori din cartofi ajută la deschiderea culorii pielii. Cartoful reduce și umflăturile de sub ochi.

Ia un cartof și pune-l la frigider timp de o oră. Curăță apoi cartoful și dă-l la răzătoare, pentru a extrage sucul. Aplică acest suc pe zona de sub ochi, cu ajutorul unui bețișor cu vată. Lasă peste noapte și clătește a doua zi dimineață cu apă caldă. Poți folosi zilnic acest remediu pentru cele mai bune rezultate.

5. Lapte

Laptele ajută la hidratarea pielii, datorită conținului de acid lactic. Astfel, el ajută la reducerea cearcănelor și a ochilor umflați în mod natural.

Ai nevoie doar de puțin lapte rece. Înmoaie un tampon de vată în laptele rece și pune-l în zona de sub ochi, lăsându-l acolo timp de 15 minute. Poți face acest tratament de două sau trei ori pe săptămână pentru a scăpa cât mai repede de cearcăne. Cu cât mai mult aplici, cu atât mai repede funcționează.

6. Suc de lămâie

Sucul de lămâie conține vitamina C, care ajută la iluminarea pielii și la reducerea aparenței cearcănelor.

Aplică puțin suc de lâmâie sub ochi cu ajutorul unui bețișor cu vată. Clătește după 10 minute cu apă simplă. Poți repeta de două ori pe zi, dimineața și seara. Ai grijă să aplici o cremă hidratantă după clătire, pentru ca pielea să nu devină prea uscată.

7. Frunze de mentă

Frunzele de mentă conțin și ele vitamina C, care elimină cearcănele și îți face pielea sănătoasă.

Ai nevoie de câteva frunze de mentă. Acestea se zdrobesc și se adaugă câteva picături de apă, pentru a forma o pastă. Aplică această pastă sub ochi și las-o timp de aproximativ 10 minute, apoi clătește cu apă rece. Fă acest lucru în fiecare seară înainte de culcare.

8. Turmeric

Turmericul îți face pielea să strălucească și reduce aparența tenului tern și închis la culoare.

Amestecă 1/4 lingură de turmeric cu 1 lingură de ulei de cocos sau ulei de migdale. Amestecă bine și aplică pasta pe zona de sub ochi. Clătește după 10 minute cu apă obișnuită. Repetă de două sau de trei ori pe săptămână pentru a scăpa cât mai repede de cearcăne.

error

Like dacă îți place blogul meu