Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 31, 2018

Cele mai bune 10 motive pentru care trebuie să folosești crema de noapte

Cele mai bune 10 motive pentru care trebuie să folosești crema de noapte

Este evident că pielea noastră este supusă poluării în fiecare zi. Efectul cumulativ al poluării este faptul că pielea suferă deteriorări, care sunt foarte dificil de refăcut. Astfel apar o serie de probleme, precum îmbătrânirea prematură sau pierderea elasticității.

Pentru că este imposibil să evităm ca pielea noastră să vină în contact cu soarele și cu doza zilnică de poluare, singura metodă prin care putem evita deteriorările pe termen lung este ca, la sfârșitul fiecărei zile,  să încercăm să îndepărtăm măcar o parte dintre acestea. Astfel deteriorările nu se vor acumula și nu vor deveni prea evidente.

Nu este deloc complicat. Spală-te pe față cu apă și săpun în fiecare seară, iar apoi aplică o cremă de noapte. Astfel, tenul tău va fi pregătit pentru următoarea zi.

Vezi mai jos care sunt cele mai importante 10 beneficii ale folosirii cremei de noapte, care sper să te motiveze să o folosești.

1. Hidratează pielea

Expunerea la soare și la poluare este principala cauză a deshidratării faciale. Mai mult, alimentația nesănătoasă contribuie și ea la deteriorarea pielii. Stilul de viață agitat și stresat al zilelor noastre face să consumăm mai puțină apă de cât ar trebui. Toate acestea conduc la deshidratarea pielii, iar cremele de nopate conțin de obicei extracte de plante bio-energizante, care refac nivelul de hidratare al pielii.

2. Ajută la menținerea elasticității pielii

Elasticitatea obrajilor este afectată de o multitudine de factori. Una dintre cele mai importante cauze este deficiența de vitamine, care apare tot alimentației dezechilibrate. Vitaminele duale prezente în cremele de noapte refac vitaminele din piele și o lasă moale și frumoasă.

3. Conferă strălucire tenului

Cele mai multe creme de noapte sunt bazate pe formule cu microcristale. Glicerina este untre principalele ingrediente, care hidratează pielea și îi conferă un luciu natural și strălucirea mult dorită.

Crema de noapte trebuie aplicată regulat, în rutina de îngrijire din fiecare seară, și nu doar din când în când, dacă vrei ca diferențele să fie observabile.

4. Stimulează circulația sangvină

Circulația sangvină favorizează absorbția produselor de îngrijire, iar seara circulația sangvină este mai intensă. Este deci o bună practică să aplicăm produsele de îngrijire a pielii, în mod special cremele hidratante, la acest moment al zilei. Obținem astfel maximum de beneficii ale folosirii cremei de noapte, iar tenul va fi radiant și frumos.

5. Relaxează fața

Transpirația, praful, dar și produsele cosmetice pe care le folosim în fiecare zi pot conduce la apariția unor iritați și chiar inflamații. În această situație, folosirea unei creme de noapte ușoare nu doar relaxează fața, dar și anulează efectele acestor factori iritanți pentru piele.

6. Conferă pielii o textură uniformă

Cremele nu trebuie folosite doar înainte de a ieși din casă dimineața. Adevărul este că cremele de noapte conține agenți de înălbire a pielii, iar dacă sunt aplicate regulat, uniformizează culoarea tenului și chiar o deschide cu una-două nuanțe.

7. Calitățile anti-age

Sunt numeroase creme de noapte cu proprietăți anti-age, care fac minuni asupra liniilor fine și a ridurilor. Ele sunt recomandate pentru aplicare regulată, în special persoanelor peste 30 de ani.

8. Îmbunătățește producția de colagen

Orice cremă de noapte pe care o folosești joacă un rol semnificativ în îmbunătățirea producției de colagen la nivelul pielii. Drept rezultat, vei putea observa o îmbunătățire a elasticității pielii, indiferent de vârstă.

9. Conferă toate beneficiile unui masaj

În general crema de noapte se aplică cu două degete, cu o mișcare ușoară în sens ascendent. O consecință a acestui fapt este că pielea este masată, iar tu te vei simți mai relaxată și vei dormi mai bine. Dacă este făcut corect, acest simplu act al aplicării cremei de noapte poate preveni lăsarea pielii.

10. Reduce cicatricile și petele

Contrar credinței populare, nu ai nevoie să folosești creme costisitoare anti-cicatrici și pete negre. O cremă de noapte simplă, dacă este folosită corect și regulat, pe o perioadă mai lungă de timp, va putea reduce aceste pete și urme, lăsându-ți tenul curat și liber.

error

Like dacă îți place blogul meu