Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 2, 2018

Cele mai bune tratamente cu ulei pentru un păr strălucitor, mătăsos și neted

Cele mai bune tratamente cu ulei pentru un păr strălucitor, mătăsos și neted

Tratamentele cu ulei sunt foarte benefice pentru păr. Ele au efectul unui balsam pentru păr, iar acesta nu se mai electrizează. Masajul scalpului cu orice ulei cald îmbunătățește circulația sangvină locală și stimulează creșterea părului.

Uleiurile de păr sunt foarte bune indiferent de tipul de păr, fie că este gras sau uscat, dar dacă mai adaugi câteva ingrediente în ele, obții tratamente specifice pentru o multitudine de probleme ale părului, precum căderea părului sau mătreața.

Partea bună este faptul că uleiurile de păr sunt ușor de utilizat și nu sunt deloc costisitoare. Iată câteva tratamente cu ulei, câteva amestecuri care te pot ajuta să ai un păr excepțional.

1. Ulei de măsline & Suc de lămâie

Uleiul de măsline este foarte consistent, fiind foarte bun pentru părul care are tendința de a se electriza. Dacă adaugi puțin suc de lămâie în el, vei obține o curățare profundă a părului. Sucul de lămâie echilibrează nivelul pH-ului scalpului și îl curăță, îndepărtând orice depuneri de pe scalp.

Mai mult, acest tratament te ajută să scapi de mirosul scalpului. Trebuie doar să faci acest tratament ori de câte ori simți că scalpul tău miroase ciudat, chiar dacă te-ai spălat bine cu șampon.

2. Lavandă & Ulei de cocos

Doar adaugă câteva picături de ulei esențial de lavandă în uleiul extra-virgin de cocos, apoi masează-l pe scalp. Aceste amestec va reduce căderea părului.

Un alt beneficiu extraordinar este aroma lavandei, foarte bună pentru persoanele afectate de stres. Aplică acest tratament pe păr și vei simți efectiv cum te eliberezi de stres și te vei simți mult mai relaxată. Ori de câte ori te doare capul de stres, știi ce ai de făcut.

3. Ulei de ricin & Ulei de cocos

Uleiul de ricin este puțin prea gros pentru a fi utilizat singur, de aceea este bine să-l diluezi puțin. Dacă este folosit nediluat, părul rămâne gras mult timp timp după ce-l speli. Uleiul de ricin este foarte bun dacă vrei ca părul să-ți crească mai repede. El îți face și părul mai des, îi dă mai mult volum. Folosește aceste uleiuri împreună odată pe săptămână și vei observa o diferență mare în creșterea părului cam într-o lună.

4. Ulei de măsline & Ou

Acest treatment este perfect pentru persoanele care au părul uscat și degradat. Uleiul de măsline are un conținut ridicat de vitamina E, care este foarte bună pentru înmuierea șuvițelor de păr. Oul are și el proteine, de care părul are nevoie pentru a fi moale și fin. Uleiul de măsline va hidrata părul, în timp ce oul îl face mai moale și mai rezistent.

Trebuie doar să amesteci un ou cu două lingurițe de ulei de măsline. Amestecă bine, până lichidul devine fin, iar apoi aplică peste tot pe păr. Dacă părul tău este mai uscat spre vârfuri, aplică mai mult amestec în această zonă. Prinde părul într-un coc, acoperă cu o cască de duș și lasă-l așa timp de douăzeci de minute. Apoi clătește cu un șampon. Ai grijă să folosești apă rece, altfel oul se poate găti în părul tău. Repetă tratatmentul o dată pe săptămână, eventual poți adăuga câteva picături de ulei esențial, dacă mirosul de ou te deranjează.

5. Ulei de cocos & Ulei esențial de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este foarte bun pentru calitățile lui antibacteriene și antifungice. Este folosit cel mai adesea ca tratament pentru acnee, deoarece ucide bacteriile cauzatoare ale acesteia. Amestecul este foarte bun și dacă suferi de acnee a scalpului.

Doar adaugă câteva picături de ulei de arbore de ceai în uleiul de cocos și masează cu el scalpul. Păstrează-l pe păr toată noaptea, iar acneea de pe scalp va fi toată uscată a doua zi dimineață. Acest tratament este foarte bun și dacă ai mătreață. Sper că aceste tratamente cu ulei îți vor rezolva toate problemele pe care le are părul tău.

error

Like dacă îți place blogul meu