Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 4, 2020

Cele mai bune trucuri de îngrijire anti-age pentru tenul tău

Cele mai bune trucuri de îngrijire anti-age pentru tenul tău

Cremel anti-age se bucură de un mare succes tocmai datorită dorinței noastre de a ne bucura cât mai mult timp de o piele tânără. Din nefericire, procesul de îmbătrânire este inevitabil și nu poate fi inversat. Dar poate fi încetinit!

O îngrijire corespunzătoare a tenului poate face o mare diferență. Ce-ar fi ca, în loc de cremele pline de chimicale, care nu aduc întotdeauna rezultatul dorit, să te bucuri de o piele suplă, sănătoasă și bine hidratată doar cu câteva schimbări ale rutinei tale de îngrijire?

Deci, dacă vrei să lupți cu îmbătrânirea tenului și să estompezi liniile fine și ridurile, am câteva trucuri pentru tine!

Masajul facial

Este o practică ce îți ia doar câteva minute, dar poate face minuni în întinderea și ridicarea pielii. De două-trei ori pe săptămână, cu puțin ulei hrănitor, masează-ți tenul făcând mișcări circulare și în sus, până când pătrunde bine în piele.

Mișcările de jos în sus stimulează circulația sangvină la nivelul feței, îmbunătățește elasticitatea pielii și o ajută să se ridice. Masează-ți fața cel puțin 5 minute.

Protejează-te de soare

Acțiunea razelor solare este una dintre cauzele apariției semnelor de îmbătrânire, liniile fine și ridurile.

De aceea sunt importante cremele de protecție solară. Ele fac practic un scut protector pentru piele. Folosește-le regulat. Aplică un strat gros pe față și lasă să pătrundă bine în piele. Dacă stai afară mai mult timp, aplică din nou la fiecare două ore. Folosește creme cu factor de protecție cel puțin 30.

Folosește cosmetice cu SPF

O idee grozavă pentru a-ți proteja tenul de soare este să folsoești produse cosmetice cu SPF, în special cele de machiaj. Nu sunt deloc dificil de găsit.

Menține-ți tenul hidratat

Este cel mai bun lucru pe care-l poți face pentru tenul tău. Cu vârsta, producția de sebum se reduce, astfel încât pielea ta devine uscată și ternă. Își pierde elasticitatea și începe să se lase.

Menține-o bine hidratată și te vei bucura de suplețea ei.

Băile de aburi

Băile de aburi pentru față sunt considerate adesea un lux. Nu știu de ce. Orice tratament facial trebuie să conțină și o baie de aburi.

Știi de ce? Pentru că deschide porii, curăță tenul și îl pregătește pentru aplicarea celorlalte produse de îngrijire.

Îndepărtează regulat celulele moarte

Celulele pielii mor și se acumulează în timp. Aceste acumulări blochează porii și determină apariția a diverse probleme pentru piele, înclusiv îmbătrânirea.

Pentru a preveni toate acestea, exfoliază pielea cu un scrub ușor, de două ori pe săptămână.

Bucură-te de somn

Pielea se revigorează în timpul somnului, se repară și își regenerează celulele. Somnul de frumusețe nu este deloc un mit. 

Încearcă să dormi 6-8 ore în fiecare zi. Îți va odihni mintea, dar și tenul.

Atenție la produsele de îngrijire pe care le folosești

Unele au ingrediente care hrănesc pielea, dar sunt potrivite doar pentru anumite tipuri de ten. Încearcă să-ți cunoști tenul și ingredientele care sunt sau nu potrivite pentru tine. 

Întoarce produsul pe care vrei să-l cumperi și citește ingredientele înainte de a-l cumpăra.

Demachierea

Dormitul cu machiajul este un obicei de care trebuie să scapi imediat. Nu este deloc bine pentru piele.

Înainte de culcare, îndepărtează machiajul, curăță fața și aplică o cremă de noapte hidratantă.

Exercițiile fizice

Exercițiile fizice sunt foarte bune și pentru corp si pentru piele. Îmbunătățește circulația sangvină, ajută la eliminarea deșeurilor și toxinelor din organism și îmbunătățește elasticitatea și textura pielii.

45-60 de minute de exerciții, 5 zile pe săptămână, pot preveni apariția liniilor fine și a ridurilor.

Renunță la zahăr

Când zahărul ajunge în organism, are loc un proces natural, denumit glicație. Practic zahărul se atașează de proteinele utile de la nivelul pielii și produce acei radicali liberi atât de dăunători pentru aceasta. 

Este o altă cauză a îmbătrânirii pielii. Consumă deci cât mai puțin zahăr posibil.

Renunță la fumat

Fumatul este dăunător sănătății, dar și toxic pentru piele. El accelerează procesul de îmbătrânire și face mai evidente liniile fine și ridurile.

Nicotina reduce afluxul sanguin la nivelul pielii, încetinește vindecarea și favorizează îmbătrânirea.

Aplică toate aceste trucuri cât mai devreme, chiar de la 20 de ani, când pielea ta este perfectă! Începe astăzi și bucură-te de rezultatele uimitoare mâine!

error

Like dacă îți place blogul meu