Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 21, 2021

Cele mai importante 10 beneficii ale cafelei pentru sănătatea părului

Cele mai importante 10 beneficii ale cafelei pentru sănătatea părului

Îngrijirea părului este foarte importantă, mai ales datorită stresului destul de mare la care acesta este expus zilnic. Poluarea și temperaturile extreme pot dăuna părului, la fel ca și folosirea aparatelor de styling. Toate acestea fac ca părul să-și piardă rezistența și luciul, iar cafeaua este cea care îți vine în ajutor în această situație.

Cafeaua conferă părului tău sănătatea de care are nevoie. Încorporeaz-o în ritualul tău de îngrijire a părului și te vei bucura de un păr lucios, sănătos și plin de strălucire!

1. Cafeaua previne căderea părului

Căderea părului este o problemă obișnuită, atât la femei cât și la bărbați. Părul cade deoarece foliculii sunt slăbiți. Ciclul de creștere al părului este afectat, într-un ritm lent, e adevărat, dar care în final poate conduce la chelire.

Pudra de cafea conține cofeină, un foarte bun tratament pentru căderea părului. Cafeaua este cunoscută pentru calitatea sa stimulare a foliculilor, precum și de inducere a creșterii unui păr mai rezistent.

Poți spăla părul cu cafea de cel puțin două ori pe săptămână, iar părul se va reface rapid.

2. Cafeaua stimulează creșterea părului

DHT (dihidrotestosteronul) este compusul chimic vinovat de apariția cheliei, iar cafeina are puterea de a bloca efectul acestuia. Când îți speli părul cu cafea, stimularea foliculilor este crescută, astfel încât părul va crește mai repede.

3. Cafeaua îmbunătățește textura părului

Cafeaua întărește firul de păr din interior, iar aspectul general al părului este mult îmbunătățit. Când este aplicată pe păr, cofeina este absorbită direct de foliculi, iar asta face părul mai lucios și mai moale, încă de la prima folosire.

Freacă scalpul cu puțină pudră de cafea, apoi clătește. Ar trebui să stea pe scalp minimum 15 minute înainte de a clăti cu un șampon ușor. E bine să folosești apoi un balsam, pentru a menține elementele nutritive în păr, ceea ce îi aduce și moliciune suplimentară.

4. Cafeaua îmbunătățește circulația sangvină la nivelul scalpului

Cafeaua este un foarte bun stimulant, atât pentru organism, cât și pentru păr. Se știe că uleiul de cafea îmbunătățește circulația la nivelul scalpului, astfel încât părul va crește mai repede și mai sănătos.

Pentru a prepara uleiul de cafea, ai nevoie de un ulei de păr obișnuit, care se prăjește într-un vas mic cu boabe de cafea. Se prăjește la foc mic, timp de aproximativ 8 ore. Se amestecă uneori, ca să nu se ardă. Uleiul se păstrează apoi într-un borcan. Se poate folosi cel puțin o dată pe săptămână.

5. Cafeaua exfoliază scalpul

Scalpul se îngrașă destul de repede, iar într-una din acele zile în care îți simți părul extrem de gras, este momentul cel mai potrivit pentru o mască cu cafea. Este grozavă pentru îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, scalpul rămânând curat și proaspăt.

De fiecare dată când celulele moarte sunt îndepărtate, noile celule apar mai dese, astfel încât părul va crește mai rezistent.

6. Cafeaua adaugă strălucire părului

Ph-ul cafelei este mai scăzut decât al apei, astfel încât, când este folosită pentru spălarea părului,  cuticulele vor sta mai întinse. Astfel ele vor reflecta mai multă lumină, iar tu vei obține strălucirea părului pe care ți-o dorești.

Deci, umezește părul minimum jumătate de oră cu cafea rece, cel puțin o dată pe săptămână, ca să te bucuri de strălucirea naturală a părului.

7. Cafeaua îmbunătățește culoarea părului

Dacă vrei ca părul tău să aibă o nuanță drăguță maroniu spre negru, trebuie să folosești cafea. Vei obține culoarea dorită, dar și o mai mare rezistență a părului. Iată rețeta:

  • Amestecă o lingură de cafea proaspăt preparată cu 2 linguri de balsam de păr.
  • Aplică după ce ai șamponat părul. Menține timp de 5 – 10 minute.
  • În final clătește.

8. Vopsea de păr cu cafea

Cafeaua conferă părului o nuanță maro închis, iar asta fără niciun fel de componente chimice. Vezi rețeta:

  • Părul trebuie bine spălat înainte, ca să nu aibă grăsimi.
  • Prepară o cafea tare, proaspătă, și las-o să se răcorească.
  • Se aplică cafeaua pe păr și se menține timp de aproximativ o oră.
  • Apoi se clătește cu apă călduță.

9. Balsam fără clătire cu cafea

  • Se prepară o cafea proaspătă, se lasă să se răcorească, iar după ce ai șamponat părul, se toarnă pe păr și pe scalp.
  • Se păstrează minimum 5 minute, până la o jumătate de oră. Apoi se clătește.
  • Îți vei simți părul moale și mătăsos. Asta deoarece cafeaua acționează ca un energizant pentru păr, cu efect instantaneu.

10. Mască de păr cu cafea

Masca de păr cu cafea ajută la exfolierea scalpului și menținerea lui curat și proaspăt, fără celulele moarte.

Amestecă 2 linguri de pudră de cafea, o lingură de miere și o lingură de ulei de măsline. Se prepară o pastă fină, care se aplică pe scalp. Se păstrează timp de o oră, apoi se clătește, folosind un șampon hrănitor.

error

Like dacă îți place blogul meu