Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 11, 2018

Cele mai importante 10 trucuri pentru aplicarea fardului de pleoape

Cele mai importante 10 trucuri pentru aplicarea fardului de pleoape

Fardul de pleoape evidențiază ochii și îi face mai atractivi, adăugându-le profunzime și dimensiune. O nuanță bine aleasă poate face ca ochii să pară mai mari, sau pur și simplu să atragă atenția asupra lor.

Problemele apar atunci când nu știi culoare să alegi, sau ți se pare dificil să te joci cu culorile. De aceea am pregătit pentru tine câteva sfaturi, pentru ca totul să devină mult mai simplu.

 • Începe cu evidențierea sprâncenelor. Prin evidențierea sprâncenelor, zona ochilor se deschide. De aceea e bine să alegi o nuanță mată sau un fard deschis lucios, imediat sub sprânceană.

Aplică nuanța predominantă pe partea mobilă a pleoapei. Trebuie să fii puțin creativă aici. Poate că ai pleoapele mai mari, sau mai mici, deci trebuie să te adaptezi în consecință.

Aplică o nuanță mai închisă (maro închis de exemplu) pe zona încrețită, de-a lungul ochiului, pentru a adăuga dimensiune ochiului. Poți încerca mai multe poziționări, deschizând ochii după fiecare test, pentru a o poziționa acolo unde se vede cel mai bine.

Aplică nuanțe mai închise, în formă de „V” , în cel mai exterior colț al ochiului. Apoi, dacă vrei, pentru un efect mai soft, poți amesteca cu restul machiajului, folosind o pensulă.

Definește ochii cu rimel, cu un eyeliner sau cu un fard închis, de-a lungul și dincolo de marginile pleoapei superioare, acolo unde încep genele.

Adaugă puțin fard mai deschis, strălucitor, la colțul interior al ochiului, în jurul canalului lacrimal.

Iată și cele mai importante 10 trucuri, care te pot ajuta să-ți creezi cei mai frumoși ochi:

1. Folosește o pensulă de calitate – O pensulă mai bună te ajută aplici mai bine fardul și să-l încorporezi mai ușor. Pensulele se găsesc în numeroase forme și dimensiuni, dar cele mai importante sunt trei: pensula simplă pentru fard, pensula de încorporare și pensula oblică pentru fard. Pensula simplă poate fi folosită pentru aplicarea pe suprafețe mari, pentru că are perii turtiți și fermi, în timp ce pensula pentru încorporare are perii mai moi, iar pensula oblică este de precizie, foarte potrivită pentru aplicarea culorii deasupra liniei genelor.

2. Renunță la eyeliner și folosește fard în locul lui – Culorile mai intense se așează mai bine fără eyeliner. Poți folosi fardul de pleoape pe post de eyeliner, folosind nuanțe mai intense pentru zona de sub ochi.

3. Machiajul smokey eyes merge cel mai bine pentru ochii în formă de migdală –  Tipul ochilor tăi determină și tehnica de machiaj cea mai potrivită, care să le scoată în evidență frumusețea lor naturală. De exemplu, dacă ochii tăi sunt ridicați în mod natural în colțul exterior, efectul smokey-eye este perfect pentru tine.

4. Pentru conturarea ochilor înguști, ai nevoie de două nuanțe de fard – Începe cu aplicarea unei nuanțe mai deschise pe pleoapa superioară de la linia genelor până la încrețitură, apoi o nuanță medie, din aceeași familie de culoare, pe încrețitură, extinsă dincolo de colțul exterior al ochiului, pentru profunzime. Evită colțul interior al pleoapei inferioare, sau folosește acolo un eyeliner nude.

5. Contopirea marginilor – Dacă fardul este bine încorporat, va avea un aspect perfect. Cu o atingere ușoară, dă puțin cu pensula de-a lungul pleoapei, ca să dispară liniile evidente. Iese mai bine dacă ai pensula corectă, totuși.

6. Încorporare a două culori – Folosește o nuanță mai închisă a fardului pentru partea de jos a ochiului, și o nuanță medie pentru zona de deasupra, încorporându-le bine cu o pensulă specială.

7. Machiajul durează mai mult dacă folosești primer – Dacă vrei ca machiajul sa rămână intact pe tot parcurusul zilei, nu uita să folosești înainte primer. El ajută și fardul să se așeze mai bine și să nu formeze cute.

8. Nuanțe de maro pentru ochii verzi – Culoarea fardului poate intensifica culoarea naturală a ochilor și îțî poate complimenta ochii. Dacă ai ochii verzi, nuanțele de maro sau ruginii arată senzațional.

9. Auriu pentru ochi căprui, este cea mai bună alegere. Dar și violetul merge bine.

10. Arămiu pentru ochii albaștri – Fardul bronz sau arămiu ajută ochii albaștri să iasă în evidență. Dar și griul ardezie este o opțiune bună.

error

Like dacă îți place blogul meu