Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 27, 2018

Cele mai relaxante băuturi pe care le poți prepara la tine acasă

Cele mai relaxante băuturi pe care le poți prepara la tine acasă

Când te simți lipsită de energie, soluția de care ai nevoie nu este neapărat un energizant, ci îți poți prepara o băutură relaxantă naturală, fără îndulcitori, fără coloranți și alte adaosuri care îți pot afecta sănătatea. Efectele secundare ale enegizantelor sunt numeroase, incluzând nervozitate, insomnie, palpitații, anxietate și depresie. Deși sunt atât de populare, efectul energizantelor nu durează mult timp, ele având doar un efect punctual.

Băuturile relaxante preparate în casă sunt alegerea perfectă ca să te eliberezi de stres. Ele îți relaxează creierul și îți aduc liniștea de care ai nevoie.

Vezi aici care sunt cele mai relaxante băuturi pe care le poți prepara acasă.

1. Lapte cald

Un pahar de lapte cald poate fi băutura perfectă pentr sfârșitul unei zile stresante. Laptele are un efect calmant și relaxant asupra nervilor tăi, datorită aminoacidului cunoscut sub numele de triptofan, prezent în lapte.

2. Ceai verde

Ceaiul verde este o băutură foarte sanătoasă, populară mai ale printre persoanele care își doresc să slăbească. Mai mult decât atât, ceaiul verde este cunoscut pentru efectul său de reducere a stresului. El conține L-teanină, un compus care te ajută să te concentrezi și să te focusezi, pe măsură ce nivelul stresului scade.

3. Apa de cocos

Apa de cocos este o sursă excelentă de magneziu și potasiu, care ajută la relaxarea mușchilor. În plus, are și calitatea de stimulare a energiei și te ajută să dormi mai bine. Vitamina B, prezentă și ea în apa de cocos, reduce stresul și scade tensiunea arterială.

4. Suc de cireșe

Conform studiilor, sucul de cireșe are beneficii extrordinare asupra organismului. El reduce inflamațile care conduc la bolile de inimă, previne artrita, scade colesterolul, susține sănătatea articulațiilor și îmbunătățește calitatea somnului.

5. Ceaiuri de plante

Ceaiurile de plante ajută la reducerea stresului și anxietății, cu condiția să nu conțină cafeină. E vorba de ceaiurile de plante precum ceaiul oolong, ceaiul alb, ceaiul matcha, ceaiul Darjeeling, ceaiul verde, etc.

6. Sucuri proaspete de fructe

Fresh-urile de fructe sunt o metodă simplă de reducere a stresului, datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale. Fructele și legumele pline de nutrienți conțin și antioxidanți, care sunt compușii esențiali pentru eliminarea stresului. Poți adăuga smoothie-urile verzi și fresh-urile de fructe în dieta ta zilnică pentru a combate cel mai bine stresul.

7. Avocado și semințe de chia

Avocado conține vitamina B, care este foarte bună pentru nervi și celulele neuronale. Pe de altă parte, semințele de chia sunt o sursă extraordinară de magneziu, un mineral esențial pentru reducerea stresului.

8. Smoothie de banane

Un smoothie de banane este o băutură grozavă dacă te confrunți cu o situație de stres. Este calmant, delicios, și este plin de potasiu, magneziu și alte minerale importante pentru organism. Magneziul este cel mai bun mineral care poate reduce stresul.

9. Ceai de rădăcină de valeriană

Rădăcina de valeriană are un efect sedativ puternic asupra minții. Asta ajută la reducerea nivelului de stres și anxietate. Cercetările arată că rădăcina de valeriană stimulează compușii din creier care reglează stresul și anxietatea, ajutând la reducerea acestora.

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: