Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 11, 2022

Cele mai simple 5 remedii de casă pentru un ten perfect

Cele mai simple 5 remedii de casă pentru un ten perfect

Cu vârsta, tenul începe să-și mai piardă culoarea, arată mai tern și mai lipsit de viațăși de strălucire. Pe lângă asta, încep să apară tot felul de probleme: pete, riduri, acnee, de care nu mai știi cum să scapi.

Explicațiile sunt destul de simple. Totul se întâmplă datorită producției în exces de melanină, un pigment care este responsabil de culoarea pielii. Mai mult, dezechilibrele hormonale, lumina solară, acneea, problemele de funcționare ale ficatului, problemele de nutriție, efectele secundare ale folosirii produselor cosmetice, etc. oricare dintre acestea și toate împreună sunt responsabile de înrăutățirea aspectului și culorii tenului.

Vestea bună este că, dacă vrei, poți menține perfecțiunea tenului tău apelând la o serie de remedii naturale. Află mai multe despre ele.

Remediu cu miere
Mierea este foarte eficientă în menținerea strălucirii naturale a tenului.

Folosită împreună cu suc de lămâie și ulei de măsline ajută la iluminarea tenului.

În combinație cu lapte praf și migdale măcinate se obține o pastă care , aplicată pe față, ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. Astfel, pielea devine mai curată, mai netedă și mai luminoasă. Remediu cu aloe vera

Gelul de aloe vera este foarte benefic pentru ten dar și pentru păr. Prin acțiunea lui, eliberează în mod natural pielea de petele pigmentare.

Aplică gel de aloe vera pe față și menține-l ceva timp, apoi clătește cu apă călduță. Pielea ta va începe să strălucească pur și simplu.

Poți folosi gelul de aloe vera și în cadrul a numeroase măști de față. 

Remediu cu suc de lămâie

Sucul de lămâie este cel mai sigur agent natural înălbitor. Este bogat în vitamina C, efectul său fiind ca cel al unei poțiuni magice pentru zonele înnegrite de pe față. Studiile arată că antioxidanții și acidul ascorbic care se găsește în sucul de lămâie sunt cele care îi conferă această putere de înălbire. 

Pur și simplu stoarce sucul de la o jumătate de lămâie și aplică-l pe piele, pe zona afectată. Lasă puțin apoi clătește cu apă și usucă. Pielea ta va începe să strălucească aproape instantaneu. Ține minte să nu ieși direct în soare după ce ai aplicat remediul cu suc de lămâie, pentru că pielea se poate închide la culoare. 

Remediu cu avocado

Avocado este bogat în acid oleic și vitamina C, care acționează excelent împotriva pigmentării pielii. El conferă pielii hrănire în profunzime.

Zdrobește un avocado bine copt și aplică pe față pulpa. Menține o jumătate de oră înainte de a clăti cu apă caldă.

Remediu cu iaurt

Iaurtul este foarte bogat în acid lactic, care este și el un foarte bun agent înălbitor natural. Prepară o mască cu iaurt, suc de lămâie și fulgi de ovăz măcinați și aplic-o pe față. Te va ajuta să lupți cu petele pigmentare și te vei bucura de efectele ei benefice. 

 

error

Like dacă îți place blogul meu