Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 16, 2023

Combate oboseala cu miere și alte produse naturale

Combate oboseala cu miere și alte produse naturale

Solicitările extrem de variate şi ritmul alert al vieţii fac ca fiecare dintre noi să ne confruntăm adeseori cu stări de oboseală sau lipsă de energie. În afara consumului regulat de lichide, a unui regim de viaţă sănătos şi regulat – cu mese luate la ore fixe şi odihnă suficientă noaptea – şi a alternării activităţilor fizice cu cele intelectuale, pe care cu greu le putem pune în practică, mai există și alte remedii simple, dar foarte eficiente în combaterea oboselii.
 
Cătina, de exemplu, este un tonic excelent, mărind rezistența atât la efort intelectual, căt și la cel fizic. Se recomandă împotriva asteniei de primăvară, dar și elevilor și studenților, mai ales în perioadele de vârf, teze și examene. Nu te împiedică nimeni să o mânânci exact aşa cum a fost ea culeasă. Însă varianta de cătină cu miere naturală are avantajul că se păstrează mai bine, ne e mai mare dragul să o luăm zilnic şi în plus beneficiezi şi de binefacerile mierii.
 
Cătina cu miere de albine este un adevărat leac universal. Conține de 10 ori mai multă Vitamina C decât fructele citrice și de 2 ori mai multă decât faimoasele măceșe. Conține de asemenea și alte vitamine și elemente precum: A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, O, beta caroten, celuloză, fosfor, potasiu, fier, calciu, magneziu.
 
Cercetători de prestigiu au stabilit că nicăieri în lume cătina nu conține atât de multe principii active, vitamine, minerale, microelemente, flavonoizi și aminoacizi ca cea din Romania.
 
Mai sunt și alte amestecuri care fac miracole pentru organism.  Un amestec de trei gălbenuşuri crude, o lingură de miere şi câteva picături de ulei esenţial de scorţişoară sau un vârf de cuţit de ghimbir va face să dispară ca prin farmec oboseala de peste zi. 
 
Aceeași stare de bine ți-o poate oferi și un pahar de lapte cald, în care se adaugă o linguriţă de miere şi/sau un vârf de cuţit de turmeric, seara, înainte de a merge la culcare. 
 
Și alte produse apicole – polenul, mierea, cât şi lăptişorul de matcă sunt energizante şi vitaminizante, şi nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta zilnică. 
 
Dimineaţa, ca mic dejun, poți mixa o banană, o lingură de miere de albine, o lingură suc de lămâie, un praf de scorţişoară şi puţină pulbere de ghimbir şi vei fi plină de energie pentru întreaga zi.
error

Like dacă îți place blogul meu