Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 31, 2018

Combină aceste ingrediente și fă-ți singură propriul ruj natural

Combină aceste ingrediente și fă-ți singură propriul ruj natural

Sigur că sunt nenumărate rujuri pe piață, de unde poți alege. Dar nu este atractivă ideea de a-ți face unul chiar tu? Mai ieftin și fără chimicalele și conținutul de plumb pe care îl au acelea. Ca să nu mai vorbim de produsele contrafăcute, care sunt destul de periculoase, putând cauza înnegrirea buzelor sau decolorarea lor, buze uscate, etc.

Deci, dacă bugetul nu-ți permite să cumperi un ruj mai scump, de bună calitate, ai putea să-ți faci unul chiar tu, folosind ingrediente din propria bucătărie. Da, ai auzit bine, direct din bucătărie!

Rețeta de bază pe care o vei găsi mai jos te ajută să obții un ruj transparent, fin, care hidratează și protejează foarte bine buzele. Poți să-l utilizezi fără griji, pentru că are doar ingrediente naturale. Să vedem cum se face, nu?

1. Ingredientele necesare pentru rujul natural sunt următoarele:

  • 1 linguriță de unt (poți folosi unt de shea, unt de migdale, mango sau avocado)
  • 1 linguriță ceară de albine
  • 1 linguriță de ulei  (migdale, jojoba, ulei de măsline extra virgin)
  • un bol care se poate pune la cuptorul cu microunde
  • un tub de ruj gol sau o cutiuță cosmetică cu capac

2. Pentru a obține culoarea favorită, este suficient să te uiți puțin în jur. Vei fi surprinsă câte produse pe care le ai în bucătărie te pot ajuta să obții nuanța perfectă de ruj.

  • nuanțe grozave de roșu și roz poți obține din pudră de sfeclă roșie
  • cele mai frumoase nuanțe de maro roșiatic le obții cu ajutorul pudrei de scorțișoară
  • nuanțele de negru sau maro închis le dă cea mai delicioasă pudră de cacao
  • pentru nuanțe arămii sau de cupru, turmericul îți vine în ajutor

Notă: Pentru că este un ruj natural, toate culorile vor fi delicate și de pământ.

3. Amestecă totul:

În bolul ales, care poate fi pus la cuptorul cu microunde, amestecă toate ingredientele menționate, mai puțin culorile. Încălzește amestecul la cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde. Verifică dacă s-a topit și mai pune încă 30 de secunde. Continuă așa de câteva ori, până când ingredientele se topesc bine, apoi scoate bolul din cuptor și amestecă bine

Acum poți să-ți alegi culoarea și, în funcție de cât de intensă vrei să fie, adaugă 1/4 sau 1/8 dintr-o linguriță în amestecul obținut anterior. La început adaugă puțină culoare, amestecă și apoi verifică. Mai adaugă câte puțină culoare, până când obții nuanța dorită.

Rujul tău este gata: înainte de a se răci, toarnă totul în cutiuța pregătită dinainte sau într-un tub de ruj gol. Lasă peste noapte să se răcească și să se întărească, acoperit cu capac. A doua zi dimineață te vei putea bucura de propriul tău ruj natural.

Cu siguranță nu te vei plicitisi deloc. Îți poți face în fiecare zi altă și altă nuanță de ruj. Este foarte ușor, nu-i așa?

error

Like dacă îți place blogul meu