Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 16, 2020

Cosmetice pe care e bine să le eviți pe perioada iernii

Cosmetice pe care e bine să le eviți pe perioada iernii

Vremea aspră a iernii ne afectează tenul mai mult decât credem. De multe ori pielea noastră devine uscată și iritată, chiar dacă în mod normal nu avem tenul uscat.

Din acest motiv trebuie să ne adaptăm rutina de îngrijire a tenului odată cu răcirea temperaturii de afară. Probabil folosești deja mai multe produse cosmetice.  Ei bine, e posibil ca unele dintre ele să nu fie deloc recomandate a fi folosite în această perioadă. Vezi mai jos care sunt acestea!

Produsele cosmetice care conțin alcool

Alcool-ul are tendința de a-ți usca pielea. Iar datorită frigului de afară pielea ta este destul de uscată.

Vei fi surprinsă să afli cât de multe produse de îngrijire a pielii conțin alcool, în special tonerele. E adevărat că ele îndepărtează praful și echilibrează nivelul pH al pielii, dar pe perioada iernii e bine să le eviți, mai ales dacă sunt pe bază de alcool. Încearcă să găsești variante de produse organice cu care să le înlocuiești.

Săpunurile

Acesta este un avertisment pentru cele care încă nu s-au obișnuit să folosească o apă de față!

Săpunurile nu sunt deloc prietenoase cu pielea. Ele au un pH ridicat, mult mai mare decât al pielii. Folosirea unui săpun prea dur poate distruge echilibrul pH al pielii și îi extrage umiditatea.

Încearcă să folosești un alt produs de curățare mai delicat în loc de săpun.

Exfolierea exagerată

Exfolierea este o parte foarte importantă a procesului de îngrijire a pielii. Te ajută să îndepărtezi praful, impuritățile și murdăria de pe piele, curățând tenul în profunzime.

Pe perioada iernii nu trebuie să nu mai exfoliezi deloc, ci doar să nu exagerezi. Exfoliază-ți pieliea doar o dată pe săptămână și folosește un exfoliant cu particule mici. Scrub-urile mai grosiere îți pot deteriora pielea.

Pudrele pentru machiaj

Produsele de machiaj se găsesc cu diferite variante de texturi: cremă, pudră sau gel. Ei bine, cele tip pudră sunt mai ușor de utlizat, astfel încât le folosim destul de frecvent. Fie că e vorba de fond de ten pudră, blush sau contur, aceste produse ne fac munca atât de ușoară.

Ele nu sunt însă deloc recomandate a fi folosite în perioada de iarnă. Produsele tip pudră țin sub control secreția de sebum, absorbind tot excesul. Acest efect, combinat cu vremea rece de afară, poate determina uscarea pielii. E bine deci să le eviți și să preferi mai degrabă produsele cremă.

Măștile cu argilă

Întregul principiu al măștilor cu argilă se bazează pe faptul că ele absorb excesul de grăsimi și murdăria de pe piele, curățând-o în profunzime. Ele sunt ideale [entru persoanele care au tenul gras. 

Dar dacă folosești o astfel de mască în timpul iernii, pielea ta se usucă și se deshidratează mai mult decât îți dorești. Cea mai bună opțiune sunt măștile pe bază de fructe, care îți hidratează pielea în loc să extragă umiditatea din aceasta.

Produsele parfumate

Sigur că îți plac cremele sau alte produse care miros uimitor, dar pielii tale nu îi fac bine! Uscăciunea și parfumul sunt o combinație foarte proastă.

Iarna face pielea extrem de uscată, iar produsele parfumate care sunt foarte bune vara, acum ar putea să o irite. Cel mai bine este să alegi acum produse fără parfum.

error

Like dacă îți place blogul meu