Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 24, 2019

Cum acționează spray-ul pentru protecție termică?

Cum acționează spray-ul pentru protecție termică?

Nu uita niciodată să folosești un spray protector atunci când îți aranjezi părul cu placa sau ondulatorul! Sigur ai auzit acest sfat de sute de ori. Poate ți-ai și cumpărat unul, ceea ce este o decizie foarte bună.

Acest spray chiar asta face: protejează părul împotriva degradărilor care pot apărea în urma efectului căldurii. Dar cum acționează el? Utilizarea lui regulată este destul de sigură? E cazul să aflăm.

Cum protejează părul spray-ul protector?

Părul, la fel ca și pielea, are nevoie de hidratare, iar spray-ul protector previne uscarea părului datorită căldurii aplicate. El hidratează și crează un strat protector, care întărește firul de păr și previne posibilele degradări pe care temperatura ridicată le poate cauza.

În plus, spray-ul protector conține diverse vitamine, acizi grași și siliconi care hrănesc firul de păr. Acești siliconi formează o barieră între șuvița de păr și căldura aplicată, prevenind degradarea. Siliconii care se găsesc de obicei în spray-urile pentru protecție termică sunt ciclometiconă și dimeticonă.

Spray-ul pentru protecție termică acționează la fel ca un balsam, făcând firul de păr moale, fin și lucios.

Deci, nu este deloc un pas pe care să-l sari atunci când folosești placa, ondulatorul, sau alte aparate pe bază de căldură.

Cum se folosește spray-ul de protecție termică

Spray-ul de protecție termică poate fi folosit atât pe părul uscat cât și dacă este umed. Dacă vrei să-ți aranjezi părul după spălare, atunci aplică spray-ul pe părul proaspăt spălat, așteaptă să se usuce și apoi aranjează-l cum dorești.

Nu uita să aplici și balsam atunci când îți speli părul și așteaptă ca părul să se usuce bine înainte de a începe styling-ul.

În plus, dacă părul tău este excesiv de uscat, aplică un ser hrănitor înainte de spray. Acesta ajută spray-ul la efectul de protecție la căldură și la hidratarea părului.

Cât de des putem utiliza spray-ul de protecție termică?

Răspunsul este: de fiecare dată când vrei să-ți aranjezi părul cu placa sau ondulatorul. Dar nu ar trebui să faci asta de mai mult de două ori pe săptămână. Excesul de caldură poate degrada părul și nu prea mai există cale de întoarcere.

Desigur, și calitatea ustensilelor de styling are un impact direct asupra părului. Folosește unele de calitate, care protejează părul.

Comandă aici un spray pentru protecție termică de calitate pentru părul tău!

Remedii naturale care au rol de protecție termică pentru păr

Înafară de spray-urile pentru protecție termică, există și remedii naturale care pot fi utilizate în același scop. Iată câteva:

  • uleiul de cocos – un foarte cunoscut hrănitor pentru păr, uleiul de cocos pătrunde în profunzimea firului de păr, îl hidratează și previne pierderea umidității
  • uleiul de măsline – bogat în vitamine, uleiul de măsline adaugă umiditate părului și îl înmoaie. Este un ingredient excelent în orice spray de protecție termică.
  • uleiul de semințe de struguri – acesta este foarte bogat în vitamina E și acid linoleic, și are un punct de fierbere foarte ridicat, ceea ce ajută la hrănirea și protejarea părului.
  • uleiul de avocado – uleiul de avocado este și el foarte hrănitor pentru păr și ajută la problema părului uscat și degradat. El ajută și la protejarea părului împotriva degradării produse de razele solare.
error

Like dacă îți place blogul meu