Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 22, 2022

Cum alegi culoarea de păr cea mai potrivită pentru tine?

Cum alegi culoarea de păr cea mai potrivită pentru tine?

Cu siguranță multe dintre voi obișnuiți să vă vopsiți părul, iar alegerea culorii potrivite este de multe ori destul de dificilă și nu se poate face chiar la întâmplare. Ea trebuie să fie cât mai potrivită pentru tine, să-ți scoată în evidență frumusețea. Nuanța perfectă de păr îți va spori tonusul pielii, îți va lumina fața, iar coafura ta va arăta chiar mai bine decât înainte.

Deci, ce trebuie să știi când alegi culoarea? În primul rând trebuie să ai în vedere nuanța tenului și culoarea ochilor tăi.

Culoarea părului și tenul. Aceste două elemente trebuie să se completeze unul pe altul. O culoare de păr potrivită îți va îmbunătăți frumusețea naturală și te va face să strălucești, la propriu. Pe de altă parte, dacă greșești în alegerea culorii părului, nu vei reuși decât evidențiezi eventualele imperfecțiuni ale tenului.

Culoarea părului pentru cele care au tenul palid

Dacă ai tenul deschis la culoare și îți dorești să creezi un contrast, cel mai potrivit este negrul sau diferite nuanțe de maro. În caz contrar, mergi pe nuanțe de blond sau roșcat.

Pielea deschisă la culoare are de obicei nuanțe reci, cu subtonuri de albastru, roz sau roșu, și de aceea ea merge foarte bine cu părul în tonuri reci ușoare. Pielea palidă cu subtonuri de roz sau roșu este foarte bine evidențiată de părul de un blond glacial, un roșu violet sau un maro mocca. Alte nuanțe ușoare de blond, precum platina sau șampania, se potrivesc foarte bine cu paloarea pielii.

Dacă ai tenul palid, dar în nuanțe calde, precum galben, piersică sau auriu, și ochii căprui, optează pentru lumină, nuanțe calde, cum ar fi nuanțele de unt, miere sau căpșună.

Culoarea părului pentru cele care au tenul brunet

Tenul bronzat natural este în general mai cald și arată foarte bine alături de culori de păr bogate și calde. Cele mai potrivite nuanțe de păr sunt între blond închis și maro închis, cu urme de blond ușor și chiar negru.

Blondul cald, de culoarea mierii, a caramelului, maro-ul mocca sau auriu, sunt culorile potrivite pentru oricine are această nuanță de ten, deoarece ele vor contribui la încălzirea tenului și îi vor conferi luminozitate.

Cu toate acestea, culoarea părului nu trebuie să fie chiar identică cu cea a tenului. Regula generală este ca părul să fie mai închis decât tenul, deci poți lua în considerare și maro-urile profunde, bogate, de pământ, maro-ul abanos, și nuanțe bazate pe violet.

Pentru femeile cu pielea măslinie, cu subtonuri de verde, foarte potrivite sunt nuanțele de maro cu tentă roșcată. Încearcă maro-ul castaniu, scorțișoară, și evită blondul roșcat, caramelul și arămiul. Acestea din urmă sunt mai potrivite pentru cele care au tenul undeva între palid si bronzat.

Culoarea părului pentru cele care au tenul închis

Femeile cu tenul închis pot alege între două variante: pot alege o nuanță mai deschisă a părului (aproximativ cu două tonuri), sau mai închisă decât cea a tenului. În ambele variante se creează un contrast natural, atrăgător.

În general, culorile mai închise sunt mai ușor de asortat cu tenul închis, de evitat fiind nuanțele care sunt prea apropiate de tonul pielii.

Expresso-ul întunecat și negrul tuș sunt culorile potrivite pentru tenul rece, iar pentru cel cald, alege mai degrabă mahon, arțar maroniu și caramel.

Culoarea părului și ochii Nu trebuie să uităm nici de culoarea ochilor atunci când alegem culoarea cea mai bună pentru păr.

Culoarea părului pentru ochii căprui

Dacă ai ochii căprui, sunt șanse mari ca tenul tău să aibă o nuanță caldă. Tonurile calde ale pielii arată cel mai bine în combinație cu culorile calde ale părului, maro cald, castaniu, caramel sau miere. Subtonurile aurii ale acestor nuanțe calde vor scoate în evidență ochii și îi vor face să strălucească.

Nuanțele reci, precum blondul argintiu sau platină, nu merg întotdeauna bine cu ochii căprui.

Culoarea părului pentru ochii colorați

Femeilor cu ochii colorați, albastru, gri, verde și verde căprui, li se potrivesc foarte bine culorile de păr reci, deoarece și tenul lor are nuanțe reci.

Un blond de gheață îți va evidenția cu siguranță ochii, dar ia în considerare și un blond cald,  maro deschis, miere, nuanțe de castan, precum și roșcat sau negru, asta în cazul în care ai tenul palid.

Dacă tenul tău este brunet, un maro auriu îți va îmbunătăți tonul pielii tale calde, iar un maro glacial îți va crea cu siguranță un aspect frapant.

Șuvițele

Șuvițele pot adăuga dimensiune părului tău, dar alegerea lor depinde și ea de mai mulți factori. Plasate strategic, șuvițele aurii sau de culoarea mierii vor crea adâncime părului maro închis, iar cele coniac sau ciocolată cu lapte arată foarte bine la femeile cu părul închis la culoare, pielea brunetă și ochii căprui.

Untul și caramelul sunt foarte potrivită pentru pielea brunetă, părul negru și ochii colorați. Dacă ai ochii căprui ai putea să încerci șuvițele arămii sau de cafea.

Tenul palid arată cel mai bine cu șuvițele blonde sau bej. Dacă ai tenul palid și ochii căprui poți încerca șuvițe de un blond auriu sau piersică, sau roșu deschis dacă tenul tău are nuanțe reci.

Dacă ai tenul palid și părul închis la culoare, mierea este alegerea potrivită. Dacă ai părul blond și ochii albaștri, încearcă șuvițele în culoarea vaniliei și a platinei.

error

Like dacă îți place blogul meu