Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 9, 2018

Cum alegi machiajul corect pentru tenul mai închis la culoare?

Cum alegi machiajul corect pentru tenul mai închis la culoare?

Industria cosmetică ne oferă o mare varietate de produse, orice nuanță de ten am avea, indiferent cât este de deschis sau de închis la culoare. Dar un machiaj care arată bine pe un ten deschis, s-ar putea să nu arate la fel de bine pe un ten mai închis. De aceea una dintre marile provocări ale femeilor cu tenul mai închis este să se evidențieze prin machiaj.

Sunt situații în care femeile cu tenul mai închis au încercat produse care nu se potrivesc cu tenul lor. Chair dacă au acordat machiajului suficient timp și atenție, rezultatul nu a fost cel pe care și l-au dorit. Haideți să clarificăm aceste aspecte și să vedem ce culoare se potrivește cel mai bine tenului tău!

  1. Află care sunt subtonurile tenului tău

Cheia unui machiaj potrivit depinde în totalitate de subtonurile tenului tău. Alegerea celui mai bun fond de ten pentru tenul închis la culoare este dificilă, mai ales că producătorul oferă două sau mai multe culori care arată exact la fel.

De fapt, sunt trei tipuri de subtonuri: cald, rece și neutru. Ce înseamnă asta? Dincolo de tonul pielii tale se găsește o nuanță ușoară a unuia dintre următoarele subtonuri, astfel:

  • Cald: piersică, galben și auriu.
  • Rece: roșu, roz și albastru
  • Neutru: un amestec între culorile menționate mai sus.

Dar cum îți dai seama care este subtonul tenului tău?

Testul cu alb și crem: Ia un prosop alb și unul crem. Nu trebuie să aplici niciun machiaj în timp ce faci asta. Ține prosopul alb lângă față și vezi dacă ți se potrivește. Dacă da, atunci ai un subton cald. Fă același lucru cu prosopul crem. Dacă culoarea crem ți se potrivește, atunci ai un subton rece. Dacă ambele prosoape se asortează pielii tale, atunci ai subton neutru.

Culoarea venelor: Dacă venele care se văd la încheietura mâinii sunt verzi, atunci ai subtonul cald. Dacă sunt albastre, atunci ai subtonul rece. Dacă venele arată bleu-verde, atunci ai un subton neutru.

Argintiu sau auriu: Încearcă să îmbraci ceva argintiu și ceva auriu. Dacă simți că îți stă bine în auriu, atunci ai subtonuri calde. Dacă arăți bine în argintiu, atunci ai subtonuri reci.

Culorile care ți se potrivesc: Încearcă să porți haine de diverse culori. Dacă albastrul, movul, verdele, smaraldul, etc., îți vin bine, atunci ai subtonuri reci. Dacă roșul, portocaliul, galbenul și verdele măslină arată bine pe tine, atunci ai subtonuri calde. Dacă orice culoare îți vine bine, atunci ai subtonuri neutre.

2.Alegerea fondului de ten

Acum dacă știi care subtonurile tenului tău, îți va fi mult mai ușor să alegi fondul de ten.

Aplică puțin fond de ten pe față, într-o nuanță apropiată de cea a tenului tău. Pentru a fi sigură că alegi bine, testează două-trei nuanțe diferite.

Așteaptă puțin și apoi decide care culoare se potrivește cel mai bine tenului tău.

3.Alegerea fardului de obraz

Pentru tenul mai închis, movul profund, portocaliul sau roșiaticul de asortează bine.

Dar nu trebuie să-ți fie teamă să alegi și culori mai intense. Dacă ai subtonuri calde și un fucsia intens ți se potrivește bine. Dar dacă ai subtonuri reci, optează pentru portocaliu.

4.Fardul de pleoape

Orice nuanță bogată va face ca ochii tăi să arate bine.

Nuanțe precum albastrul deschis, violetul, verdele smarald, vișiniul, etc., îți vor complimenta tenul, în timp ce un auriu îți dă un aspect mai cald și îți luminează ochii.

Evită culorile albe sau aproape albe, palide sau glaciale, pentru că îti vor da un aspect uscat și plictisitor.

Dacă îți place finisajul mat, atunci optează pentru culori neutre, precum ciocolatiu sau nud.

5.Look-ul bronzat

O strălucire solară arată bine pe orice fel de ten. Bronzantul va evidenția și va îmbunătăți nuanța tenului.

Optează pentru tonuri neutre și aplică pe tâmple, frunte și pe partea de sus a obrajilor, pentru a obține o complexitate caldă.

6.Culoarea rujului

Rozul lucios sau violetul dă buzelor un aspect proaspăt, în timp ce culorile intense și nuanțele roșiatice îți dau instantaneu un aspect cald.

Dacă ai subtonuri calde, vei arăta perfect cu buze în culoarea piersicii, portocaliu roșiatic, dar și nuanțe de maro.

Dacă ai subtonuri reci, atunci violetul, rozul, roșul cu subtonuri de albastru sunt cele mai bune opțiuni pentru tine.

 

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: