Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 14, 2023

Cum alegi pantofii potriviți ținutei tale

Cum alegi pantofii potriviți ținutei tale

Alegerea pantofilor potriviți unei anumite ținute poate fi uneori dificilă. Acest lucru se întâmplă deoarece sunt numeroase elemente și factori de luat în considerare. Cu toate acestea, alegerea nu trebuie să fie atât de grea, mai ales dacă te ghidezi după câteva reguli esențiale, care te pot ajuta să iei de fiecare dată decizia corectă. 

Cumpără cu un scop
Când simți că îți lipsește ceva din garderoba ta sau dacă ai întâmpinat dificultăți în a alege încălțămintea potrivită unei anumite ținute, atunci e momentul să te gândești la o pereche nouă de pantofi.

Iar când mergi la un magazin specializat sau începi să cauți modele online, nu o face haotic, fără un scop bine precizat. Încearcă să ai în vedere hainele din garderobă, care sunt cele mai comune culori, modele sau stiluri. Toți acești factori sunt esențiali pentru luarea unei decizii de cumpărare, iar viața ta va fi mult mai ușoară când îți creezi ținutele. 

Începe cu evenimentele și ținutele formale
Sunt atât de multe tipuri și stiluri diferite de pantofi dintre care să alegi, iar acesta este punctul în care apare de cele mai multe ori confuzia. Cel mai simplu mod prin care să determini stilul potrivit este să pornești de la tipul evenimentului la care participi și nivelul de formalitate necesar.

Dacă este un eveniment legat de muncă sau ceva profesional, atunci o pereche de tocuri sau ceva elegant fără toc vor fi absolut suficiente. Dacă este un eveniment black tie, atunci pantofi eleganți cu toc sunt aproape singura soluție. Pentru un eveniment casual poți alege orice, de la cizme, ghete până la sneakeri sau balerini. 

Consideră nivelul de confort de care ai nevoie
Din păcate, în cea mai mare parte a situațiilor de natură profesională, confortul nu este o parte a ecuației. Desigur, poți alege un toc mai gros sau mai puțin înalt, în locul unui toc subțire și delicat. 

Pentru evenimentele casual sau semi-casual, poți lua în considerare confortul. Dacă urmează să mergi mult, sau ai de cărat obiecte, alege o pereche de pantofi cu talpa cât mai moale. Nu-ți face griji, o pereche clasică de teniși merge perfect cu o ținută chic, deci e ceva de luat în considerare în astfel de situații. 

Dacă nu ești sigură, o pereche de pantofi fără toc este o opțiune versatilă drăguță. Când vrei să fii mai elegantă, alege o pereche de balerini eleganți, eventual unii pe negru sau de o nuanță nude pentru a menține lucrurile simple. O altă soluție este să alegi balerini cu ștrasuri, perle sau alte decorațiuni, pentru un plus de personalitate și eleganță. 

Alegerea culorilor – Complementare sau accent
Când vine vorba de alegerea culorii încălțămintei, mai întâi trebuie să te decizi dacă vrei să iasă în evidență sau vrei să fie în aceeași nuanță cu restul ținutei. 

Dacă vrei să se asorteze, atunci ai două opțiuni. În primul rând, poți alege o culoare la fel cu cea principală a ținutei tale. Astfel, dacă porți o rochie albastră, alege un pantof albastru în aceeași nuanță sau puțin mai închis. Cealaltă variantă este să alegi ceva neutru, precum negru, alb sau nude. Maro-ul este deasemenea o alegere la fel de bună. 

Dacă vrei ca pantofii tăi să iasă în evidență, atunci nu ai nicio limită în alegerea culorii, doar să nu facă un contrast mult prea mare cu cea a ținutei tale.

Acestea sunt principalele trucuri și ghidul care te asigură că alegi pantofii potriviți ținutei tale. După un timp, nici nu-ți vei da seama cât de ușor îți vei alege și asorta încălțămintea.

 

error

Like dacă îți place blogul meu