Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 13, 2015

Cum avem grija de ten si de maini in perioada rece?

Cum avem grija de ten si de maini in perioada rece?

Trecerea de la temperaturile calde la cele reci ne dau, totdeauna, bătăi de cap. Simțim pielea feței sau a mainilor mai uscată și lipsită de strălucire.

Ce trebuie să facem în această perioadă și cum ne îngrijim tenul și mainile?

Cum este afectat tenul în perioada rece a anului?
Imediat ce temperatura aerului scade, începem să petrecem tot mai mult timp în încăperi unde e aerul e mai uscat, mai ales incaperile dotate cu aer conditionat, care usuca pielea. La fel, nu e benefică nici temperatura de afară, destul de joasă, cu ploaie sau vant… Ieșind afară, părțile descoperite ale corpului (fața, mainile) sunt expuse acțiunii directe a aerului rece și umed. Pielea, dacă nu este îngrijită corespunzător, riscă să devină deshidratată, își pierde din umiditate și, după cum știm, uscarea pielii duce la apariția ridurilor.

Cum putem preveni deshidratarea pielii? Cum o putem hidrata?
După ce spălăm fața, fie cu săpun sau gel, pielea, fiind afectată de timpul de afară, dar și de săpunuri sau de apa care conține clor, are nevoie de o îngrijire specială. Este nevoie de un tonic pentru a tonifia tenul. În condițiile casnice, acesta poate fi înlocuit cu lămaia. Pe un disc pentru față punem puțin suc de lămîie și ștergem fața, nu înainte însă de a o spăla bine. Lămaia este indicată mai ales pentru tenul gras, dar poate fi folosită și pentru alte tipuri de ten. După această procedură, e bine să folosim o cremă hidratantă și pentru față, și pentru maini. În cazul în care nu aveți o cremă, o puteți înlocui cu smantînă de casă sau miere de albine, care ajută și la înlăturarea țesuturilor moarte.

Cat de importantă este alimentația și consumul de apă în aceasta perioada?
Este recomandat ca, în perioada rece a anului, să avem o alimentație îmbogățită cu vitamine și acizi grași, care ajută la refacerea umidității pielii, dar și la revigorarea părului. O altă recomandare este de a consuma multe ceaiuri de plante sau de fructe, deoarece acestea conțin antioxidanți. Consumul de apă trebuie să fie de, cel puțin, doi litri pe zi. De asemenea trebuie să știți că face adevărate minuni consumul de nuci. Este recomandat să mancați cel puțin patru nuci pe zi. Ele au un efect benefic asupra întregului organism și proprietatea de a întări elasticitatea pielii.

Sfatul specialistului:
E necesar ca fiecare femeie sau bărbat să înțeleagă că fața și mîniile sînt principalele aspecte ale fizicului nostru, cărora trebuie să le oferim o atenție deosebită. Nu folosiți creme de care nu sunteți siguri sau care nu sunt indicate pentru varsta pe care o aveți. Îngrijiți zilnic și fața, și mainile, spălați, tonifiați pielea și mai apoi folosiți creme hidratante. Alimentați-vă sănătos și regulat, consumați cat mai multă apă. Cu cat mai mult avem grijă de tenul nostru în tinerețe, cu atat vom avea o stare de bine și pozitivă, datorită aspectului, mai tarziu.

sursa: http://www.expresul.com/

error

Like dacă îți place blogul meu