Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 20, 2018

Cum îți conturezi pomeții cu ajutorul machiajului?

Cum îți conturezi pomeții cu ajutorul machiajului?

Vedem adesea celebrități cu pomeții perfecți și ne întrebăm cum am putea obține același look perfect. Ne facem griji dacă ne-am machiat bine sau nu, dar de fapt totul depinde de folosirea corectă a efectului de umbră.

Aplicarea machiajului pe pomeți îți poate accentua trăsăturile și un aspect mai bine definit. Iar toate astea le poți obține ușor doar cu câteva trucuri de machiaj.

Sunt unele femei care sunt binecuvântate cu pomeții bine evidențiați, în vreme ce altele au nevoie să creeze iluzia unor pomeți mai mari si mai bine definiți. Din fericire, avem o grămadă de produse cosmetice care ne pot ajuta să obținem look-ul dorit.

Dar asta necesită puțin efort, de aceea în articolul de azi o să vă prezentăm, pas-cu-pas, modul în care trebuie să procedezi.

1. Cunoaște-ți tenul: Fiecare avem un tip și un ton diferit al tenului, și este foarte important pentru noi să  ne înțelegem tipul de ten. Asta ne ajută să alegem produsele cele mai bune pentru ten. Dacă ai tenul uscat, trebuie să alegi un blush cremă, care adaugă umiditate pielii. Pentru tenul normal sau gras, blushul pudră este cel mai bun.

2. Aplică o cremă hidratantă: Dacă ai tenul uscat, este foarte important să îl hidratezi. Aplică o cantitate generoasă de hidratant înainte de machiaj. Aplicarea machiajului pe pielea uscată îi dă un aspect uscat și crăpat. Hidratantul adaugă luciu și tenul tău va avea un aspect strălucitor

3. Aplică o cremă bronzantă: Trebuie să folosești un bronzant chiar dedesubtul pomeților, dar cum știi exact unde? Este foarte simplu. Suge-ți obrajii înăuntru, asta te ajută să vezi unde sunt scobiturile obrajilor. Sau suge obrajii și încearcă să le simți cu degetele.

Acum, înclină pensula la 45 de grade într-o mișcare diagonală înspre urechi. Umple pensula cu bronzant. Alege o nuanță mai închisă decât cea a tenului tău. Trage o linie subțire cu pensula, chiar sub osul frunții, pornind de la ureche, mergând în jos spre interiorul feței și te oprești la capătul pometului.

4. Amestecă-l bine: Cu o pensulă sau cu vârful degetelor uniformizează crema brozantă. Ai grijă să nu se vadă linii sau dungi, dar nu împrăștia bronzantul  pe umerii obrajilor. Dacă ți se pare că nuanța este prea deschisă, mai poți adăuga încă un strat de bronzant.

5. Conturează-ți fața: Aplică bronzant pe bărbie și de-a lungul liniei maxilarului. Asta îți va accentua structura osoasă.

6. Aplică blush-ul: Este important să aplicăm blush-ul. Altfel fața ta va arăta palidă. Nu este sigură ce nuanță să folosești? Lasă-ne să te ajutăm cu asta. Persoanele cu tenul deschis pot opta pentru un roz palid cu subton de piersică. Pentru tenul măsliniu, folosește o culoare mai  strălucitoare, cu o nuanță subtilă de albastru. Iar cele cu pielea mai închisă pot opta pentru culori mai luminoase, precum rozul aprins. Aplică blush-ul pe pomeți, folosind pensula într-o mișcare ca de măturare.

7. Aplică corectorul: Aplică puțin corector sub conturul ochilor și amestecă-l bine cu o pensulă. Astfel pomeții vor fi mai bine definiți și proeminenți.

8. Aplică pudra iluminatoare: Pentru evidențierea pomeților, aplică o pudră iluminatoare puțin mai deschisă decât pielea ta. Dacă ai pielea închisă la culoare, o pudră iluminatoare aurie este alegerea perfectă pentru tine. Persoanele cu pielea deschisă la culoare pot alege culori palide.

Ușor, împrăștie pudra iluminatoare pe pomeți, insistând asupra celui mai înalt punct al obrazului. Uniformizează pudra cu o mișcare circulară. Evită să folosești prea multă pudră iluminatoare spre centrul feței. Treci cu pensula spre ureche și gata, ai obținut pomeții perfecți.

Notă: Pudra iluminatoare se aplică cu ajutorul unei pensule. Dacă este lichidă, poți folosi un burete, sau pur și simplu pui câteva picături pe degete și tamponezi pe piele. Poți aplica puțin și deasupra sprâncenelor sau la colțul interior al ochilor pentru a adăuga mai multă luminozitate feței.

9. Ajustările finale: Ai grijă ca machiajul să se întindă bine, să nu apară linii fine. Dacă ai folosit un iluminator lichid, aplică și un strat subțire de pudră translucidă. Dacă machiajul nu se întinde bine cu vârful degetelor, folosește o pensulă moale, cu o mișcare circulară.

10. Folosește un spray de fixare: După ce ai muncit atât la machiaj, cu siguranță vrei să reziste toată ziua. Deci, folosește un spray de fixare astfel încât machiajul tău să se mențină intact. Și gata, ai obținut pomeții perfecți.

Trucuri:

  • Întinde bine machiajul
  • Exersează. S-ar putea să nu-ți iasă din prima
  • Exersează pe o prietenă
  • Ai grijă să ai lumină suficientă. Așa vei putea obține umbrele pe care le dorești
  • Crema bronzantă întinde-o puțin câte puțin, adăugând încă un strat dacă e nevoie. Este mai ușor de adăugat decât de șters
  • Investește într-un blush rezistent, ca să stea mai  mult pe piele
  • Folosește pe lângă blush-ul cremă cu unul pudră de culoare asemănătoare, iar machiajul va rezista mai mult.

 

error

Like dacă îți place blogul meu