Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 2, 2020

Cum păstrezi culoarea părului negru? Câteva trucuri de îngrijire

Cum păstrezi culoarea părului negru? Câteva trucuri de îngrijire

Părul negru, spre deosebire de alte culori, are un aspect clasic și elegant. Culoarea părului îți influențează personalitatea, modul în care te vezi tu și modul în care te văd alții, iar culoarea neagră face acest lucru mai mult decât toate celelalte.

Cu toate acestea, culoarea părului negru este dificil de menținut. El are nevoie de îngrijire specială, pentru a nu se decolora și a arăta cât mai natural. Iată câteva trucuri!

Masca cu ulei de cocos pentru păr negru

Acest remediu simplu te ajută să menții culoarea neagră a părului, dar și să ai fire de păr moi si lucioase.

Ingrediente:

    • ½ ceașcă ulei de cocos
    • suc de lămâie

Metoda:  Încălzește uleiul de cocos la flacără joasă. Adaugă câteva picături de suc de lămâie. Lasă să se răcească, apoi aplică pe păr și pe scalp și masează ușor. Păstrează masca timp de 25-30 de minute apoi clătește cu apă simplă.

Suc de ceapă

Ceapa conține antioxidanți care tratează celulele îmbătrânite și reface structura acestora, restaurând culoarea naturală a părului negru.

Ai nevoie de o ceapă de mărime medie. Ceapa se taie bucăți mici și se pune la blender pentru a obține o pastă fină. Pasta se aplică pe scalp și pe păr, se lasă 45 de minute apoi se clătește cu apă călduță. Repetă remediul cel puțin o dată pe săptămână pentru rezultate mai bune și mai rapide.

Folosește balsam

Părul negru are nevoie de hidratare tot timpul, de aceea este foarte recomandată folosirea balsamului de păr. Balsamul ajută la hidratarea părului după șamponare. Asta va ajuta la refacerea părului negru, aspectul lui mătăsos și lucios.

Folosește produse specifice

Părul negru este mai delicat și mai uscat decât alte tipuri de păr. De aceea este bine să folosești produse speciale pentru părul negru. Se găsesc de cumpărat astfel de șampoane, balsamuri, seruri, etc..

Masajul cu ulei fierbinte

Masajul cu ulei fierbinte este unul dintre cele mai bune remedii pentru părul negru. Poți folosi ulei de cocos, măsline, migdale, etc.. Aceste uleiuri ajută la închiderea culorii părului și fac ca părul să arate mai des și mai lucios.

Încălzește puțin ulei și aplică pe scalp și pe păr. Masează ușor, cu mișcări circulare. Păstrează pe păr timp de 30 de minute, apoi clătește cu un șampon ușor. Poți face asta o dată pe săptămână pentru repararea culorii părului negru.

Evită folosirea regulată a produselor de încălzire

Acestea estompează culoarea părului, indiferent că le folosești pentru întins părul sau pentru a-ți face bucle.

Bea multă apă

Consumul de apă te menține hidratată, pe tine și părul tău. Când părul și scalpul sunt bine hidratate, firele nu se mai despică la vârfuri și își păstrează culoarea.

Nu peria părul agresiv

Periile de păr tind să deterioreze părului, de aceea este de preferat pieptănul, sau chiar vârful degetelor, fără să tragi prea mult de păr.

error

Like dacă îți place blogul meu