Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 6, 2018

Cum să acoperi orice fel de semne cu machiaj

Cum să acoperi orice fel de semne cu machiaj

Punctele roșii, negre sau albe par să aibă un talent anume să apară în cele mai nepotrivite momente și în cele mai evidente locuri de pe față. Sunt mai multe cauze posibile, dar un lucru este sigur, vrem să le acoperim cât mai bine posibil.

Cu siguranță ai un corector bun în trusa ta de machiaj, dar știai că diferitele tipuri de coșuri sau pete, pentru a fi acoperite bine, necesită diferite tipuri de corector sau un mod diferit de aplicare a acestuia? Iată câteva reguli…

Roșu și furios
Cel mai rău dintre toate! Roșeața poate fi acoperită cu un corector de culoare verde. Este ușor de folosit, se aplică o cantitate mică direct pe pată, mai adăugând câte puțin pentru mai multă acoperire. Apoi, cu un corector cu nuanță galbenă, maschează marginile în pielea care o înconjoară.

Uscat și descuamat
Acest tip necesită o pregătire specială înainte. Zona trebuie hidratată, pentru ca tenul să arate cât mai proaspăt posibil, deci începe cu spray hidratant pentru față, apoi se aplică o cantitate mică de cremă hidratantă pe zona afectată. Urmează corectorul, dar nu exagera – fiecare strat aplicat usucă și mai mult zona, apărând efectul de descuamare.

Stors
Coșurile nu ar trebui stoarse – pot apărea cicatrici iar pielea devine vulnerabilă pentru bacterii. Dacă ai apucat să storci coșul, curăță ușor zona și aplică un gel antibacterial. Cel mai bine este să nu folosești niciun produs cosmetic cât timp rana este deschisă, deoarece pot apare infecții, dar după ce s-a format coaja, folosește tehnica de acoperire a punctelor albe, pe care o vei găsi mai jos.

Puncte albe
Aceste pete mai dificile necesită un corector de o consistență mai groasă, care aderă mai bine. Aplică pe cât posibil direct pe pată, folosind o pensulă subțire. Încearcă să nu acoperi pielea sănătoasă din jur, ci doar coșul, pentru a crea iluzia unui ten sănătos, proaspăt și curat. Folosește apoi o pudră de finisare în ton cu nuanța naturală a tenului tău.

Puncte negre
În acest caz, evită fondul de ten roșiatic, strălucitor, precum și corectorul, care mai degrabă evidențiază decât ascund. O pudră compactă mată va face ca pielea să arate mai fină, iar strălucirea o poți obține utilizând un highlighter lichid. Acoperă cu o cremă corectoare și finisează cu o pudră de fixare.

error

Like dacă îți place blogul meu