Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 18, 2018

Cum să ai buze fine și catifelate folosind măști și remedii naturale

Cum să ai buze fine și catifelate folosind măști și remedii naturale

Este adevărat că indiferent de vârstă sau de aspectul exterior, orice femeie poate obține totul cu un zâmbet. Deși se crede că cheia unui zâmbet strălucitor constă în a avea dinții cât mai albi, buzele au și ele un rol foarte important.

De fapt, când o persoană vorbește în fața noastră, avem tendința absolut umană de a-i urmări mișcarea buzelor. Astfel încât a avea buze fine și catifelate devine un obiectiv foarte important pentru noi.

Unul dintre primii pași în obținerea buzelor perfecte este să identifici motivele pentru care nu le ai așa. Stilul de viață nesănătos, obiceiuri precum fumatul sau alcoolul, sunt unii dintre factorii cei mai importanți, care te împiedică să ai buzele fine. Înafară de asta, consumul unei cantități de apă mai mică decât are nevoie organismul tău, expunerea la soare sau la factori poluanți, adesea înrăutățesc situația. Stilul de viață modern presupune și un aport destul de ridicat de cafeină, care are efect în pigmentarea sau crăparea buzelor.

Dar să vedem și câteva sfaturi și trucuri care să-ți vină în ajutor, să obții buzele fine și catifelate pe care ți le dorești.

• Nu folosi produse expirate

Folosirea unor produse ieftine, de calitate proastă sau expirate face mai mult rău decât bine. Ele pot da buzelor o tentă negricioasă de care scapi foarte greu.

Un alt obicei care se poate dovedi dezastruos pentru aspectul buzelor tale este acela de a nu-ți șterge rujul și machiajul seara înainte de culcare. Produsele de machiaj conțin substanțe chimice, care au efect dăunător dacă nu sunt îndepărtate la sfârșitul zilei, închizând porii și crăpând buzele.

• Masca cu miere și lămâie

Această mască este foarte potrivită pentru persoanele cu tenul mai închis la culoare. Mierea este un foarte bun hidratant natural, iar sucul de lămâie are efect de înnălbire.

Prepară această mască amestecând o linguriță de miere cu jumătate de linguriță de suc proaspăt de lămâie. Apoi aplică această pastă pe buze și lasă să stea timp de 15-20 de minute. Aceasta va contrabalansa efectele poluării, iar buzele tale vor fi mai roz și mai strălucitoare.

• Masca de buze cu unt de cacao și ciocolată

Este o mască foarte potrivită pentru persoanele cu tenul deschis la culoare.

Ai nevoie de o linguriță de unt de cacao și două pătrățele de ciocolată neîndulcită, care se topesc împreună. Apoi adaugă uleiul dintr-o capsulă de vitamina E uleioasă și amestecă bine. Când s-a răcit la temperatura camerei, aplică pe buze, lasă să stea timp de 10 – 15 minute, apoi clătește cu apă caldă. Astfel vei avea buze cu aspect lucios.

• Masca cu Aloe Vera

O mască ce poate fi folosită la orice vârstă și indiferent de tipul de ten.

Ai nevoie de o frunză proaspătă de aloe vera, pe care trebuie să o tai la mijloc și să scoți gelul din ea. Gelul se pune într-un vas curat de sticlă. Adaugă câteva picături de ulei și amestecă bine. Poate fi ulei de măsline sau de cocos. Balsamul poate fi păstrat la frigider și utilizat de câte ori ai nevoie.

• Balsam cu lapte și turmeric

Acest balsam special ale calități anti-age și este foarte potrivit pentru persoanele peste 30 de ani.

Formează o pastă prin amestecarea de lapte rece cu turmeric. Aplica pasta pe buze și freacă ușor timp de 5 – 7 minute. Apoi clătește cu apă caldă.

Este un obicei bun să aplici această mască de 3 – 4 ori pe săptămână, seara înainte de culcare, dacă vrei să ai mereu buzele fine și catifelate.

• Produse cu protecție solară

Pentru că soarele poate avea un efect dăunător asupra buzeloe, este important să folosim produse care au SPF, mai ales în timpul lunilor de vară. Când cumperi, alege produse cu un factor de protecție proporțional cu gradul de expunere la soare pe care îl vei avea.

error

Like dacă îți place blogul meu