Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 26, 2015

Cum sa ascunzi imperfectiunile cu ajutorul machiajului

Cum sa ascunzi imperfectiunile cu ajutorul machiajului

Dupa cum stim cu totii, machiajul este folosit de noi, oamenii obisnuiti, pentru a ne spori frumusetea. Makeup-ul insa, poate fi de asemenea folosit pentru a ascunde si corecta anumite imperfectiuni.
Folosindu-va de trucuri mici dar eficiente, cu ajutorul machiajului poti rezolva/corecta multe dintre problemele care te fac sa te simti inconfortabil in anumite situatii. Ideea din spatele acestor trucuri este de a sti cum sa le utilizezi, cand sa aplici nuante mai inchise sau mai deschise, cum sa te joci eficient cu umbrele si luminile. Iata cateva exemple:
Cum sa ascunzi imperfectiunile cu ajutorul machiajului1. Nas proeminent sau mai lung: pentru a rezolva aceasta problema ai nevoie de trei lucruri esentiale pentru machiaj: un corector usor, luminos, sau fond de ten, un alt creion corector sau fond de ten mai inchis si pudra pentru a stabiliza totul. Daca vrei, poti renunta la pudra. Corectorul va fi aplicat in centrul nasului, in vreme ce fondul mai inchis va fi aplicat la baza acestuia. Aplicarea corectorului usor va atrage atentia asupra centrului piramidei nazale, baza acestuia fiind ascunsa prin aplicarea fondului inchis. Astfel, nasurile mai lungi vor parea mai scurte. Totodata afla ce tunsori iti poti face pentru a ascunde un nas mare.
2. Buze subtiri/ mici: foloseste un fond de ten mai deschis sau un corector light in jurul buzelor dupa care aplica-le un contur cu ajutorul unui liner de o culoare apropiata celei naturale a lor. Umple apoi spatiul ramas cu ruj, folosind eventual o pensula pentru precizie. Atentie, nu folosi culori prea inchise sau prea deschise, stabiliste-te la culori neutre sau nuante de roz. La sfarsit, aplica un gloss.
3. Ochi mici: Vei avea nevoie de un fard deschis la culoare pe care sa-l aplici incepand cu coltul interior si pana la osul sprancenei, si farduri intense si mai intunecate pentru pleoapa superioara, urmand linia genelor si V-ul care se vormeaza in exterior. Fardul de culoare mai inchisa trebuie de asemenea sa atinga linia genelor inferioare, pierzandu-se usor inspre coltul interior, acolo unde ai aplicat culoarea mai deschisa.
4. Fata rotunda: Problema poate fi rezolvata cu un evidentiator si o pudra de contur. Pentru evidentiere puteti folosi pudra roz sau piersica pentru “roseata” in obraji iar pentru contur, o crema autobronzanta mata. “Blush”-ul il vei aplica pe obraji, urcand usor inspre coltul ochilor, in vreme ce conturul va fi aplicat in partea inferioara a obrajilor, coborand incet pana la linia parului de langa urechi. Aceasta procedura este numita si “tehnica de contur”, si te va ajuta sa creezi iluzia spatiului, a unei fete mai ovale.
5. Mici cearcane sub ochi: Foloseste un corector de o nuanta deschisa in jurul pleoapei inferioare dupa care adauga o linie subtire dar neagra de-a lungul genei infreioare. Vei acoperi astfel cearcanele fara nicio problema.

sursa: http://lyla.ro/

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: