Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 20, 2018

Cum să eviți ciobirea ojei de pe unghii. Câteva trucuri simple

Cum să eviți ciobirea ojei de pe unghii. Câteva trucuri simple

Unghiile date perfect cu ojă îți pot ridica multa gradul de conștiență a frumuseții tale. Pe de altă parte, unghiile ciobite pot arăta extrem de neplăcut. Oricine și-a făcut unghiile măcar o dată știe că ciobirea este practic inevitabilă după câteva zile.

Dar lucrurile nu trebuie să stea neapărat așa, pentru că este destul de simplu să previi ciobirea ojei de pe unghii. Sunt câteva trucuri care pot face o mare diferență, iar unghiile tale vor arăta ca de la salon. Iată care sunt acestea:

1. Aplică oja pe unghiile bine curățate

Este trucul cel mai la îndemână, atunci când îți faci unghiile acasă. Întotdeauna, pregătește bine unghiile înainte de a aplica oja. Ai grijă să nu aibă praf, cremă sau grăsimi pe unghii. Deasemenea, este esențial să te asiguri că unghiile sunt complet uscate înainte de a aplica stratul de bază.

2. Începe cu stratul de bază

Aplicarea stratului de bază este etapa pe care nu trebuie să o sari niciodată. Nu numai că împiedică ciobirea ojei de pe unghie, dar mai previne și pătarea sau decolorarea unghiei. Selectează un base coat de calitate, de la un brand cunoscut și aplică-l înainte de aplicarea ojei propriu-zise.

3. Aplică mai multe straturi subțiri

Multe femei fac greșeala de a aplica straturi graose de ojă. Cel mai bine este să aplici straturi multiple, mai subțiri. Aceasta face ca oja de pe unghie să se ciobească mai greu, iar unghiile vor avea un aspect mult mai îngrijit.

4. Lasă oja să se usuce bine

Un sfat foarte bun de urmat, dacă vrei ca unghiile tale să arate ca la salon. După ce aplici un strat de ojă, așteaptă cel puțin 2 minute înainte de a aplica următorul strat. Dacă oja nu are timp să se usuce bine, unghiile se ciobesc mult mai repede.

5. Înmoaie unghiile date cu ojă în apă rece

Acest truc simplu ajută ca unghiile să nu se mai ciobească. Înmuierea unghiilor date cu ojă în apă rece este o metodă rapidă și eficientă de uscare a ojei. Dacă ești presată de timp și nu poți aștepta 2-3 minute pentru ca unghia să se usuce complete, moaie unghiile în apă rece ca gheața.

6. Mai aplică încă un strat din când în când

În cele din urmă, ca să nu se ciobească oja de pe unghie, este esențial să mai aplici încă un strat la anumite intervale de timp. Stratul superior are rol protector și previne ciobirea ojei. Deci, din când încând, mai aplică un strat subțire de ojă pentru a evita această problemă neplăcută cât mai mult timp.

error

Like dacă îți place blogul meu