Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 9, 2020

Cum să micșorezi porii dilatați în mod natural

Cum să micșorezi porii dilatați în mod natural

Porii deschiși și lărgiți sunt o problemă cu care se confruntă în special persoanele cu tenul gras. Dar asta nu înseamnă că nu pot apărea și la persoanele cu tenul uscat sau mixt.

Fiecare tip de ten are problemele sale proprii. De exemplu, persoanele cu tenul uscat îmbătrânesc mai repede, deoarece lipsa hidratării este unul dintre principalele motive ale apariției ridurilor. La fel, porii lărgiți sunt o problemă a cu precădere a persoanelor care au tenul gras. Porii deschiși și lărgiți conduc la apariția a mai multor probleme, precum acneea și punctele negre, deci, în loc să cauți remedii pentru efecte, încearcă să tratezi cauza de la rădăcină, aceasta fiind, desigur, porii lărgiți.

Datorită producției prea mari de sebum, praful și bacteriile tind să se lipească de față, ajugând să blocheze porii. Iar aceștia vor părea și mai mari decât sunt în realitate. Există și produse cosmetice disponibile pe piață pentru micșorarea porilor, dar unele dintre cele mai bune metode sunt cele naturale, remediile pe care le poți aplica acasă, în confortul acesteia.

!Sfat: Ca să previi dilatarea porilor folosește întotdeauna un toner după ce te speli pe față sau după exfoliere.

Porii dilatați vor arăta din ce în ce mai rău o dată cu vârsta. Deci, iată câteva metode naturale pentru diminuarea porilor lărgiți, înainte de a fi prea mari pentru a se mai putea face ceva.

1. Oțet din cidru de mere

Oțetul din cidru de mere este un astringent și un toner natural. El echilibrează nivelul pH-ului pielii și îndepărtează excesul de sebum.

Pentru asta, înmoaie un tampon într-un amestec de apă și oțet din cidru de mere în cantități egale. Tamponează toată fața cu acest amestec și lasă-l peste noapte. Clătește a doua zi dimineață și vei vedea că porii sunt vizibil mai mici.

2. Albuș de ou

Albușul de ou este excelent pentru îndepărtarea excesului de grăsimi de pe față. Acesta este un tratament care trebuie făcut regulat pentru a se obține rezultate bune.

Se separă albușul unui ou, se toarnă peste el puțin suc de lămâie și se aplică pe față folosind o pensulă. După ce se usucă, așteaptă 15 până la 30 de minute înainte de a clăti cu apă caldă. Fă asta în fiecare săptămână. Apoi poți aplica un toner.

3. Gheață

Învelește câteva cuburi de gheață într-o batistă și preseaz-o pe față. Răceala acestora ajută la micșorarea dimensiunilor porilor și chiar stimulează circulația sanguină la nivelul feței.

Este un truc grozav, pe care poți să-l folosești înainte de a te machia. Pentru beneficii încă și mai mari, poți face cuburi de gheață din apă de trandafiri. Folosește-le oricând pe parcursul zilei și te vei simți mai proaspătă, iar porii se vor micșora.

4. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un exfoliant natural extraordinar. El îndepărtează impuritățile de pe piele, fără a fi prea abraziv, și este cel mai bun prieten al persoanelor cu tenul gras.

Ai grijă să nu-l folosești prea des totuși, deoarece este posibil să strici echilbrul natural al grăsimilor de pe față, iar atunci vor apărea încă și mai multe erupții.

Amestecă bicarbonatul de sodiu cu apă, până obții o pastă. Aplică această pastă pe față și masează continuu, astfel textura abrazivă a pastei exfoliază celulele moarte ale pielii. Astfel scapi nu numai de celulele moarte, ci și de praful și alte impurități acumulate în pori, bicarbonatul de sodiu fiind antibacterian și antiinflamator prin natura lui.

5. Suc de lămâie

Sucul de lămâie conține acid citric, care ajută la închiderea porilor. Un beneficiu suplimentar este efectul ușor de înălbire, ajutând la reducerea petelor provocate de soare și proeminența acestora.

Stoarce sucul de la o lămâie și aplică-l ușor pe toată fața. Poți folosi degetele, o pensulă sau un tampon de bumbac pentru asta. Lasă sucul să se usuce complet înainte de a-l clăti. Vei simți mici înțepături, dar asta înseamnă doar că sucul de lămâie își face efectul.

6. Pastă de ovăz

Ovăzul este un agent exfoliant grozav pentru piele și te ajută să scapi de celulele moarte ale pielii și impuritățile acumulate în pori. Vestea bună este că poate fi folosit și de persoanele cu pielea foarte sensibilă.

Amestecă pudră de ovăz cu lapte sau iaurt și freacă fața cu acest amestec. Asta exfoliază ușor pielea și o lasă curată, chiar dacă ai porii blocați, în timp ce laptele sau iaurtul ajută la menținerea umidității. Poți face acest tratament până la de două ori pe săptămână.

7. Miere

Mierea este un ingredient a cărui acțiune în ceea ce privește diminuarea porilor se vede în timp, dar este extrem de fin și eficient. În plus față de micșorarea porilor, mierea menține tenul bine hidratat și suplu.

Poți amesteca mierea cu puțin suc de lămâie pentru beneficii suplimentare, inclusiv iluminarea pielii.

8. Iaurt

Acidul lactic din iaurt ajută la reducerea porilor și la înălbirea pielii, îndepărtând efectele negative ale soarelui și ale poluării. Prea mult timp petrecut la soare contribuie la apariția porilor dilatați, de asemenea.

Două lingurițe de iaurt se aplică pe față. După un timp, începe să se simtă cum iaurtul strânge pielea. Clătește cu apă rece. Tratamentul este atât de ușor încât poate fi făcut zilnic.

9. Zahăr

Zahărul este unul dintre cei mai puternici exfolianți naturali.

Se poate face un scrub foarte bun amestecând zahăr cu miere. Freacă pe față, cu mișcări circulare, pentru a scăpa de toate impuritățile acumulate în interiorul porilor.

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: