Cum sa scapi definitiv de punctele negre
Deși există numeroase produse cosmetice de curățare facială care permit extracția punctelor negre, acestea din urmă continuă să apară și tratamentul trebuie repetat.
Așa cum probabil ai observat deja, punctele negre apar mai ales în zona bărbiei, a nasului și pe frunte, din cauza acumulării de sebum ce blochează porii pielii.
Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ai un ten curat, fără puncte negre!
Regim alimentar împotriva impurităților
Punctele negre nu sunt altceva decât toxine pe care corpul le elimină prin piele. Aceste impurități sunt adesea rezultatul unei alimentații nesănătoase, bogată în grăsimi nocive.
Pentru a avea pielea curată, este recomandat să elimini din dietă anumite produse alimentare precum:
- carnea roșie;
- produsele lactacte cu un nivel ridicat de grăsimi, cum ar fi laptele integral, brânzeturile moi, smântâna, frișca etc;
- alimentele prăjite, semi-preparatele și mâncarea de tip fast-food;
Este important, de asemenea, să consumi mai puțin zahăr și făină rafinată. În acest fel, corpul tău va scăpa de toxine. În schimb, poți include în alimentația ta mai multe fructe și legume:
- fructe și legume proaspete în salate și sub formă de sucuri;
- fructe și semințe uscate;
- cereale integrale;
- alimente bogate în grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline, uleiul de cocos, avocado, pește etc.
Hidratează-ți corpul
Unul dintre cele mai simple și economice moduri de a-ți curăța pielea din interior și de a preveni astfel apariția punctelor negre este să bei apă pe tot parcursul zilei. O bună hidratare a organismului înseamnă să consumi cel puțin un litru și jumătate de apă zilnic, adică minimum 6-8 pahare de apă.
De altfel, îți poți începe ziua cu două pahare de apă băute pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de a lua micul dejun. Poți adăga și câțiva stropi de lămâie, întrucât aceasta are proprietăți purificatoare și de curățare.
Aplică un exfoliant natural
Pe măsură ce organismul se adaptează la noul regim de viață, ne putem curăța pielea aplicând un exfoliant natural măcar o dată pe săptămână, pentru a elimina celulele moarte și a lăsa pielea să respire.
Iată de ce ingrediente ai nevoie: gel de aloe vera, bicarbonat de sodiu și ulei esențial de lămâie.
Preparare: amestecă părți egale de gel de aloe vera (proaspăt stors) și bicarbonat de sodiu, după care adaugă 10 picături de ulei esențial de lămâie (pentru 50 de grame de produs). Păstrează exfoliantul la frigider (nu mai mult de 2 săptămâni), într-un recipient închis ermetic.
Aplică produsul pe față prin mișcări blânde, circulare, evitând însă zona ochilor. Însistă în special pe zona T (frunte, nas, bărbie), apoi lasă să acționeze 1 minut. Clătește apoi cu apă călduță și aplică o cremă hidratantă.
Remediu cu coajă de lămâie
În fiecare seară, înainte de culcare, aplică pe pielea curată coajă de lămâie răzuită. Lămâia este astringentă și poate ajuta în timp la micșorarea porilor. În plus, conține alfa-hidroxil, un acid care ajuta la exfolierea blanda a pielii si curatarea in profunzime a porilor, prevenind aparitia cosurilor si a punctelor negre.
sursa: http://www.clicksanatate.ro/