Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 30, 2018

Cum să-ți albești unghiile rapid, doar cu ingrediente naturale

Cum să-ți albești unghiile rapid, doar cu ingrediente naturale

Unghiile albe sunt un semn al sănătății, însă de multe ori se întâmplă să observăm o ușoară tentă de îngălbenire a acestora. Cel mai comun motiv al îngălbenirii unghiilor este aplicarea frecventă a lacului de unghii. Acesta conține pigmenți care îngălbenesc unghiile, cu atât mai mult cu cât lacul este mai închis la culoare.

Folosirea lacului de unghii pe perioade lungi de timp pătează unghiile. Cea mai bună metodă de a evita acest lucru este de a folosi o bază de unghii transparentă, înainte de aplicarea lacului de unghii preferat. Alte cauze ale decolorării unghiei pot fi infecțiile fungice, boli cronice ale ficatului, obiceiuri nesănătoase, dar și fumatul excesiv.

Informații importante despre unghii

  • Unghiile sunt făcute din cheratină.
  • Partea vie a unghiei este cunoscută sub denumirea de matricea unghiei. Partea mai albă a unghiei este partea vizibilă a matricei.
  • Unghia degetului mijlociu crește cel mai repede, iar cea a degetului mare crește cel mai lent. Unghiile cresc mai repede vara și mai încet iarna.
  • Dieta joacă un rol important în menținerea sănătății unghiilor. O dietă bogată în proteine asigură sănătatea unghiilor.
  • Unghiile uscate sunt un rezultat al deshidratării.

Ce spun unghiile despre sănătatea ta?

Unghiile sunt o adevărată oglindă a sănătății. Culoarea unghiei poate prezice apariția unor probleme de sănătate:

  • Dacă unghiile au un aspect mai palid, acesta poate fi un indicator al unui nivel scăzut al hemoglobinei, probleme ale ficatului sau malnutriție.
  • Dacă unghiile sunt albe dar marginile sunt de culoare închisă, acesta este un semn de probleme ale ficatului, precum hepatita.
  • Unghiile galbene sunt semnul unor infecții fungice.
  • Unghiile cu tentă albăstruie sunt un semn al lipsei de oxigen în organism.
  • Striațiile de pe suprafața unghiilor sunt un semn al artritei inflamatorii.
  • Unghiile tăiate sunt un semn al problemelor tiroidei.
  • Linii negre sub unghie sunt un indicator al melanomului.

Remedii naturale pentru albirea rapidă a unghiilor

Lămâie și bicarbonat de sodiu –  Lămâia este bogată în vitaminna C și acid citric, care are proprietăți de înălbire, inclusiv împtriva peteler de pe unghii.

Cum procedezi: amestecă o lingură de suc de lămâie cu aproximativ 2 linguri bicarbonat de sodiu, pentru a obține o pastă groasă. Aplică pe unghii și freacă ușor cu o periuță de dinți moale. Se menține pe unghii timp de 10 – 15 minute, apoi se clătește. Aplică o cremă hidratantă ulterior pentru a evita uscarea unghiilor.

Pastă de dinți – Pasta de dinți are același efect de înalbire a unghiilor la fel ca și în cazul dinților. Ai grijă ca pasta de dinți să nu fie de tip gel sau colorată.

Cum procedezi: pune puțină pastă de dinți pe o periuță moale. Freacă cu ea vărfurile degetelor și pe sub unghii. Păstrează timp de 5 minute apoi clătește.

• Sare și lămâie – Se știe că lămâia scoate petele, iar amestecată cu sare albește unghiile și le conferă luciu.

Cum procedezi: Amestecă o lingură de sare cu o lingură de suc de lămâie. Astfel vei obține un scrub nisipos. Aplică-l pe unghii și păstrează-l timp de 5 minute, apoi clătește cu apă călduță.  Aplică apoi o cremă hidratantă.

• Oțet alb –  oțetul alb înălbește și înfrumusețează unghiile

Cum procedezi: Într-un pahar cu apă, adaugă o lingură de oțet alb. Înmoaie unghiile în pahar timp de 5 minute. Clătește apoi cu apă caldă și hidratează cu o cremă.

• Coajă de portocală – fiind bogată în vitamina C, coaja de portocală curăță petele de pe unghii

Cum procedezi: Poți freca direct pe unghii portocală proaspătă de două sau trei ori pe zi. Sau poți folosi coajă de portocală uscată, care se macină și se amestecă cu apă pentru a obține o pastă. Aceasta se aplica pe unghii și se păstrează aproximativ zece minute. Freacă puțin cu o periuță de dinți moale. La final se clătește.

• Oțet din cidru de mere – acesta conține acid acetis și acid malic, foarte bune pentru îndepărtarea petelor de pe unghii. Are și calități antifungice putând trata infecțiile unghiei.

Cum procedezi: amestecă jumătate de pahar de oțet din cidru de mere cu jumătate de ceăscă de apa caldă. Înmoaie mâinile în ea timp de 20 de minute, apoi clătește cu apă caldă. Aplică apoi un hidratant bun. Infecțiile unghiei pot fi ușor tratate cu acest amestec.

• Usturoi – aceasta este o soluție pentru unghiile îngălbenite datorită infecțiilor fungice, usturoiul având foarte bune calități antifungice.

Cum procedezi: cățeii de usturoi se zdrobesc și se freacă cu ei unghiile. Se clătește după 15 minute cu apă caldă.

• Ulei de arbore de ceai – acesta are calități antiseptice și antimcrobiene, fiind foarte eficient în tratarea unghiilor îngălbenite. El reface frumusețea naturală a unghiilor.

Cum procedezi: Folosește un picurător pentru a aplica ulei de arbore de ceai direct pe unghii. Menține timp de zece minute apoi clătește cu apă caldă.

error

Like dacă îți place blogul meu