Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 21, 2019

Cum să-ți faci singură manichiura perfectă acasă

Cum să-ți faci singură manichiura perfectă acasă

Cui nu-i place o sesiune de răsfăț? Uneori însă suntem prea ocupate pentru a ajunge la salon. Dar asta nu înseamnă că nu putem profita de un moment de relaxare și acasă.

Ai cu siguranță la tine acasă, sau poți găsi ușor la magazin, tot ce ai nevoie pentru a obține o manichiură absolut perfectă. Pentru că unghiile nu trebuie neglijate niciodată!

De aceea trebuie să știi cum îți poți face singură o manichiură absolut superbă, astfel încât mâinile tale să primească atenția pe care o merită. Partea bună este că o poți face oricând, fără să fie nevoie de o programare.

Primul pas este să-ți tai unghiile

Primul pas este să-ți tai unghiile

Taie unghiile folosind o unghieră, dându-le forma și dimensiunea dorită. Ține minte, unghiile prea lungi pot părea puțin neîngrijite. Mai mult, ele pot deveni friabile sau se pot rupe.

Cu cât sunt mai lungi, unghiile au nevoie de mai multă îngrijire și chiar te pot împiedica să faci unele lucruri. Lungimea medie este deci ideală.

Uleiul pentru cuticule

Uleiul pentru cuticule

Folosește un ulei pentru cuticule sau orice alt tip de ulei pentru înmuia patul unghiei și cuticulele. Poți folosi ulei de cocos amestecat cu orice ulei esențial, după preferință. Rolul uleiului esențial este să aducă un plus de aromă, să creeze o atmosferă plăcută atunci când îți faci manichiura.

Înmuierea

Înmuierea

Pentru înmuierea cuticulelor, unghiile se țin într-un bol cu apă caldă. Poți adăuga puțin ulei esențial, cum ar fi cel de lavandă. Ține degetele în apă timp de câteva minute, pentru a înmuia bine cuticulele înainte de a le împinge.

Periajul

Periajul

Cu ajutorul unei perii sau a unui instrument special, se periază cuticulele, pentru a îndepărta celulele moarte și pentru a împinge cuticulele. Cu grijă însă, să nu rănești pielea din jur, care este foarte delicată.

Crema de mâini

Crema de mâini

După îndepărtarea celulelor moarte, foarte importantă este hidratarea, cu ajutorul unei creme de mâini. Poți folosi și un hidratant pentru corp. Hidratarea mâinilor este foarte importantă, deoarece mâinile sunt unele dintre puținele părți ale corpului care nu produc propriul sebum.

Pilirea unghiilor

Pilirea unghiilor

Folosește o pilă pentru a finisa eventualele margini ascuțite ale unghiilor și pentru a le da unghiilor forma dorită. Poți alege orice formă dorești, poți alege să ai unghiile rotunde, în formă de migdală sau pătrate. Cele pătrate, deși arată foarte chic, se rup mai ușor, din păcate.

Aplicarea stratului de bază

Aplicarea stratului de bază

După ce ai obținut forma dorită a unghiei, aplică un strat de lac transparent, pentru a-ți proteja unghiile de orice culaore vei aplica ulterior. Stratul de bază ajută și ca lacul de unghii să țină mai mult. Sunt și unele lacuri de bază cu efect de întărire a unghiei. Deci, dacă ai unghiile friabile, trebuie neapărat să aplici stratul de bază.

Lacul de unghii

Lacul de unghii

Este partea cea mai plăcută, mai ales când folosești culorile și finisajele extraordinare care se găsesc acum. Poți alege un finisaj cu gel sau un crom oglindă, opțiunile sunt nelimitate.

Unghiile tale sunt gata, bucură-te de ele!

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: