Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 19, 2016

Cum ne îngrijim pielea primăvara

Cum ne îngrijim pielea primăvara

Iarna se apropie de sfârșit, în curând ne vom bucura de magia primăverii, dar pielea noastră încă mai suferă de problemele iernii: uscată, aspră,  călcâie, genunchi și coate, pielea corpului și a feței insuficient hidratată.

Este momentul să încercăm revitalizarea pielii, iar cel mai important regim este exfolierea și hidratarea acesteia, pentru a scăpa de celulele moarte și ai dezvălui strălucirea sănătoasă. Pentru asta, poți cumpăra un exfoliant ușor, sau ți-l poți prepara singură, combinând zahăr cu ulei de cocos sau fulgi de ovăz și miere.

Exfolierea îndepărtează celulele moarte de la suprafața pielii, și stimulează creșterea celulelor noi, de dedesubt. O dată pe săptămână este suficient, pentru majoritatea tipurilor de piele. Nu uita să folosești și un hidratant, pentru ca pielea ta să devină suplă și moale.

Pe măsură ce temperatura de afară crește, pielea noastră devine mai uleioasă. De aceea este important să folosim primăvara o cremă hidratantă ușoară, cu ulei de floarea soarelui și vitamina E, care va păstra umiditatea în interiorul pielii. Dacă nu vrei să schimbi crema pe care ai folosit-o în timpul iernii, poți să o folosești în continuare, amestecată cu puțină apă de trandafiri.

Următoarea este crema de protecție solară cu factor ridicat de protecție, un must-have pe tot parcursul anului, dar mai ales primăvara și vara, când pielea este expusă la soare pe perioade mai lungi de timp. De preferat sunt cremele solare cu dioxid de titan și/sau oxid de zinc, deoarece acestea nu interacționează cu pielea.

Un studiu realizat în Australia a demonstrat că utilizarea frecventă a cremelor de protecție solară poate preveni forma cea mai gravă de cancer de piele, melanomul.

În plus, în această perioadă se recomandă să consumăm cât mai multe fructe și legume și să bem multă apă, deși acest lucru nu are un efect direct asupra pielii noastre.

Când vine vorba despre piele, expresia „ești ceea ce mănânci” devine cât se poate de adevărată. Alimente precum ardeiul gras, ciupercile, crustaceele, căpșunile, semințele de floarea soarelui îți conferă o adevărată strălucire de primăvară. Dietele bogate în antioxidanți, precum carotenoizii, vitaminele A și E, algele, sunt foarte benefice pentru pielea de primăvară.

Primăvara este un moment perfect să folosești mai puțin machiaj sau deloc. Zilele mai calde înseamnă transpirație, care poate dăuna unui machiaj consistent, și poate conduce la înfundarea porilor și acnee.

error

Like dacă îți place blogul meu