Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 11, 2018

Cum se aplică corect anticearcănul? Câteva trucuri simple

Cum se aplică corect anticearcănul? Câteva trucuri simple

Îți place să te machiezi? Ești una dintre cele care nu ies din casă fără machiaj? Dacă da, înseamnă că înțelegi importanța concealer-ului sau anticearcănului. Pentru că nu toate femeile se bucură de un ten perfect, ba chiar cele mai multe au nevoie de ajutorul machiajului pentru a camufla cicatricile acneice, ridurile, cearcănele sau liniile fine.

Din păcate, primer-ul și fondul de ten nu sunt suficiente pentru a acoperi toate acestea. Pe de altă partă, anticearcănul este o invenție magică, indispensabilă, cu ajutorul căreia orice femeie se poate bucura de un look perfect, fără pete. Atunci când nu ai reușit să dormi suficient, poți acoperi acele cearcăne urâte cu concealer, iar aspectul tău se va îmbunătăți instantaneu.

Esențial este să investești într-un concealer bun, potrivit tenului tău, nu doar ca nuanță ci și ca tip de ten, dar foarte important este și modul de aplicare. Înainte de a afla cum se aplică corect anticearcănul, iată câteva trucuri simple pentru a face cea mai bună alegere:

  • textura acestuia este la fel de importantă ca nuanța.
  • un singur concealer nu este suficient pentru a obține tenul visurilor tale. Va trebui să ai mai mult de un anticearcăn. Te întrebi de ce? Răspunsul este simplu. Concealer-ul pe care îl folosești pentru a ascunde roșeața sau petele negre nu este la fel de eficient în ascunderea cearcănelor de sub ochi. Concealer-ul pentru cearcăne trebuie să aibă o tentă portocalie în el. Pentru roșeață, ai nevoie de o formulă mai densă. Un corector verde face minuni în neutralizarea roșeții.

Aplicarea corectă a anticearcănului

Acum că știi cum să faci cea mai bună alegere și care concealer merge cel mai bine pentru fiecare zonă a feței tale, să vedem cum se aplică corect, pentru a avea un ten fără imperfecțiuni.

1. Aplică mai întâi fondul de ten: Cel mai important lucru pe care trebuie să ți-l amintești este că dacă vrei să folosești și fond de ten, cel mai bine este să aplici mai întâi fondul de ten și apoi concealer-ul. Aceasta pentru că fondul de ten acoperă și el mare parte din pete și nu va trebui să folosești mult much.

2. Curățare, tonifiere și hidratare: Chair înainte de aplicarea fondului de ten, pielea are nevoie de pregătire, prin curățare, tonifiere și hidratare. Începe cu curățarea și a gâtului cu un cleanser potrivit tipului tău de ten. Continuă cu tonifierea, și termină prin aplicarea unei creme hidratante, presând ușor, pentru ca aceasta să pătrundă adânc în piele. La fel, este important ca hidratantul să se potrivească tipului tău de ten.

3. Folosirea unui porimer: Primerul este absolut obligatoriu dacă vrei să obții un finisaj fin și curat. El ține sebumul sub control și limitează producția de grăsimi, dând pielii un aspect fin. În plus, primerul acționează ca un lipici, menținând machiajul pe față pentru mai mult timp.

4. Folosirea concealer-ului pentru acoperirea cearcănelor de sub ochi: Pentru acoperirea cearcănelor trebuie să folosești un concealer cu nu mai mult de două nuanțe deschis decât cea a tenului tău. Aceasta ajută la iluminarea zonei de sub ochi. Aplică concealer-ul trasând două triunghiuri inversate sub ochi. Amestecă bine în piele, folosind un burețel sau o pensulă.

5. Folosirea concealer-ului pentru acoperirea roșeții din jurul nasului: Ia un concealer mic și aplică în jurul nasului, în special pentru roșeața sau decolorarea din jurul nasului.

6. Ascunderea petelor negre și ale defectelor: Dacă ai cicatrice de la acnee sau alte defecte, aplicarea mai multor straturi de fond de ten nu este o soluție. Ideal este să aplici concealer direct pe acestea. Folosind o pensulă mică, aplică produsul pe pată și împrăștie puțin în jur, amestecând cât mai bine cu pielea.

7. Fixarea concealer-ului: Fixează concealer-ul cu un burete pentru pudră. Aceasta previne deplaseare acestuia. Folosind un burete, tamponează puțină pudră peste zoneele unde ai aplicat concealer. După ce ai făcut asta, folosind o pensulă, aplică pudra de fixare pe restul feței.

În loc de concluzie:

  • concealer-ul poate fi folosit pe post de fond de ten. Pentru asta ai nevoie de două nuanțe – una pentru iluminarea tenului și una la fel cu nuanța tenului tău.
  • întotdeauna cumpără un concealer bun. Unul de proastă calitate poate face ca tenul tău să arate uscat și solzos
  • dacă folosești pudră de ochi, aplică mai întâi concealer-ul și apoi pudra.
error

Like dacă îți place blogul meu