Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 19, 2022

Cum se face epilarea cu zahăr acasă, în 8 pași simpli

Cum se face epilarea cu zahăr acasă, în 8 pași simpli

Dacă  nu reușești să ajungi la salon, optează pentru epilarea cu zahăr. Este în trend acum și poți să o faci chiar în confortul casei tale. Nu e nevoie de prea mult timp de preparare. Este o metodă rapidă și ușoară care te ajută să obții aspectul și senzația dorită.

Epilarea cu zahăr poate fi folosită pentru picioare, brațe, sprâncene și chiar pentru buza superioară. Ingredientele necesare sunt:

  • 2 linguri de suc proaspăt de lămâie sau oțet de mere.
  • o ceașcă de zahăr granulat, preferabil alb. Zahărul pudră nu are efect în această situație.
  • 2 linguri de apă.
  • un vas pentru gătit de mărime medie.

Metoda de preparare

Pasul 1: Se pune zahărul în vasul de gătit.

Pasul 2: Adaugă apa peste zahăr.

Pasul 3: Adaugă sucul de lămâie sau oțetul de mere.

Pasul 4: Amestecă bine totul înainte de a porni focul.

Pasul 5: Înainte de a opri focul, lasă amestecul să ajungă la punctul de fierbere. Ai grijă să nu se ardă totuși. Dacă se arde din greșeală, amestecul se va solidifica la răcire, astfel încât nu va putea fi utilizat pentru epilare.

Pasul 6: Continuă să amesteci, ușor dar continuu. Ar trebui ca zahărul se se dizolve complet și să devină lichid.

Pasul 7: Când amestecul prinde oculoare galbenă, oprește focul. Consistența ar trebuie să fie cea a unui sirop. După răcire, consistența obținută ar trebui să fie ceva mai mare decât a mierii. Dacă nu are textura și consistencța necesară după ce se răcește, pune din nou la încălzit. Pune pe foc mediu sau mic timp de câteva minute și verifică din nou consistența.

Pasul 8: După ce ai obținut consistența dorită, toarnă totul într-un bol și lasă sa se răcească timp de aproximativ jumătate de oră. Acum poate fi utilizat.

De ce să optezi pentru epilarea cu zahăr?

Rezultatul final este similar cu cel obținut la salon. Prin această metodă părul este îndepărtat de la rădăcină. Astfel, atunci când va crește din nou, părul va fi moale, fin, și, cel mai important, va crește lent. Epilarea cu zahăr te scapă de firele de păr încarnate, care îți dau bătăi de cap.

Cum se face epilarea cu zahăr

  • Alege o zonă largă de pe corp pe care să o aplici mai întâi. Trebuie îndepărtată înainte orice urmă de loțiune sau cremă care au fost aplicate anterior pe piele. Poți începe mai întâi cu picioarele, în zona unde părul este mai puțin aspru, sau cu zona subrațului.
  • Aplică pasta într-un strat gros. Ai grijă ca amestecul să fie cald, dar suficient de rece pentru a-l atinge cu degetele. Se poate aplica și cu un cuțit pentru unt sau un bețișor de la acadele, dacă nu vrei să-ți folosești degetele. Aplică ceara în direcția opusă creșterii firelor de păr. Împrăștie uniform.
  • Folosește bucăți mici de țesătură de bumbac pentru a îndepărta ceara de pe zona aplicată. Trebuie ca ceara să stea pe piele cel puțin un minut înainte de a o îndepărta, pentru a pătrunde bine în porii din piele. Pentru îndepărtare, apasă pânza pe zona aplicată și apoi trage rapid.
  • Dacă îți mai rămâne amestec, îl poți păstra într-un vas cu capac la frigider. Poate fi utilizat până la 4 – 5 săptămâni, încălzit de fiecare dată.

Deci, dacă vrei o metodă necostisitoare și simplă de epilare, chiar la tine acasă, epilarea cu zahăr este soluția. Este mai puțin dureroasă decât alte metode și foarte potrivită dacă ai pielea sensibilă.

error

Like dacă îți place blogul meu