Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 3, 2015

Cum se face o manichiura perfecta acasa

Cum se face o manichiura perfecta acasa

Unul dintre dezideratele de îngrijire personală a multor femei este de a avea o manichiură care să atragă privirile, atât ale bărbaţilor, cât şi a celorlalte femei.

Specialiştii spun că nu este obligatoriu pentru femei să viziteze saloanele cosmetice în mod regulat pentru a avea unghii frumoase. Combinaţia dintre un regim alimentar bine echilibrat, un regim de frumuseţe grijuliu şi o bună igienă personală poate da unghiilor un aspect frumos, cu un minim de costuri.

Unghiile trebuie protejate de leziuni. Multe femei au tendinţa de a-şi roade unghiile. Specialiştii spun că saliva înmoaie unghiile, făcându-le sa se rupă mult mai uşor. În plus, cosmeticienii le sfătuiesc pe femei să renunţe la a-şi mai folosi unghiile pe post de unelte. Sunt vizate doamnele care au tendinţa de a îndepărta autocolante de pe sticle sau a desface cutii de conserve.

Detergenţii folosiţi la curăţenia în casă pot afecta unghiile. Gospodinele trebuie să se obişnuiască să folosească mănuşi ori de câte ori intră în contact de produse chimice.

Hidratarea cuticulelor înainte de îndepărtare. Masarea lor înainte de culcare cu o cremă hidratantă pune circulaţia sângelui în mişcare şi stimulează creşterea unghiilor. Cuticula are rolul de a proteja unghia, iar în momentul în care trebuie tăiată, e nevoie de mare atenţie. Tăierea în mod necorespunzător a cuticulei poate provoca daune. Sfatul specialiştilor este acela de a se înmuia pieliţa, cuticula uscată se va dizolva şi se va îndepărta prin împingere uşoară cu o ustensilă.

Tratamente naturiste pentru acasă. Poate fi preparat un amestec din 3-4 linguriţe de ulei de măsline cald cu o jumătate linguriţă zeamă de lămâie. Se înmoaie unghiile timp de 10 minute, apoi se aplică lac protector. Dacă unghiile se rup si se exfoliaza repede, trebuie tăiate scurt şi folosit lac întăritor. Tratamentul preparat va proteja unghiile şi le va ajuta să crească rezistente.

Vitamina E, întăritor natural. Un alt tratament eficient este vitamina E. În fiecare seară, înainte de culcare, fiecare unghie se acoperă cu vitamina E. Se poate fesfcare o capsulă de vitamina E şi se masează unghiile cu uleiul din capsulă. La fel, ajută la rezistenţă şi, în plus, la hidratare.

Pentru unghiile pătate se foloseşte bicarbonat de sodiu şi apă oxigenată. Dacă unghia este pătată, bicarbonatul de sodiu amestecat cu apa oxigenată poate fi un tratament. Cu ajutorul unui disc demachiant se aplică pe fiecare unghie, se lasă să acţioneze câteva minute, iar apoi se aplică pe unghie puţin ulei de măsline. Uleiul de măsline ajută şi la creşterea unghiilor. Totodată, unghia pătată poate însemna lipsa de zinc în organism, aşa că este recomandată introducerea de cereale în meniul zilnic.

Manichiura nu se rezuma doar la îngrijirea şi colorarea unghiilor, ci şi la cea a mâinilor (termenul provine din latina: „manus“ – mâini şi „cura“ – îngrijire) şi are o istorie de 5.000 de ani. Se spune că, în timpul dinastiei Ming, femeile de rang înalt îşi colorau unghiile tocmai pentru a-şi arăta superioritatea în faţa celorlalţi.

sursa: http://adevarul.ro/

error

Like dacă îți place blogul meu