Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 7, 2020

Cum se spală părul ondulat pentru a-și păstra buclele  perfecte

Cum se spală părul ondulat pentru a-și păstra buclele perfecte

Să ai părul ondulat este o binecuvântare, dar și o suferință în același timp. Buclele perfecte, textura, volumul, sunt foarte atractive, dar adevărul este că părul ondulat este cel mai greu de întreținut. 

Oricât de mult te-ai strădui, părul ondulat se rupe ușor, se electrizează, iar vârfurile se despică. Chiar și simplul spălat îi poate deteriora textura. Dacă îl speli prea mult poți să-l idstrugi, dacă-l speli prea puțin nu se așează bine. 

Cu toate acestea, niciuna dintre cele care au părul ondulat nu l-ar schimba pentru nimic în lume. Trebuie doar să învețe cum să-l îngrijească, pentru a-l menține frumos, plin de bucle.

Care sunt secretele?

Primul pas este să-l speli corect, cu produsele corespunzătoare, mai precis cu șampoane care nu conțin sulfați.

Părul ondulat trebuie pieptănat înainte de spălare, cu ajutorul unei perii pentru descurcat părul. Împarte-l în șuvițe și scapă de orice nod sau zonă încâlcită. 

Începe spălarea prin curățarea scalpului. Aici se acumulează sebumul și impuritățile. Apoi aplică șampon pe fiecare șuviță de păr, de la rădăcină până la vârf. După șamponare, stoarce excesul de apă și aplică o cantitate generoasă de balsam. Ține minte, balsamul nu trebuie aplicat pe scalp. După aproximativ un minut, clătește balsamul și usucă părul cu un prosop.

Cât de des trebuie spălat părul ondulat?

Trebuie să știi că scalpul nostru secretă un ulei natural denumit sebum, al cărui rol este de a proteja și a hrăni scalpul. Părul ondulat fiind un păr des, sebumul nu ajunge peste tot pe păr, așa cum se întâmplă în cazul părului drept. Prin urmare, ai impresia că părul tău nu are nevoie să fie spălat.

Dar, pentru că sebumul nu se împrăștie, el se acumulează din ce în ce mai mult pe scalp, alături de fire de praf și impurități, astfel încât începe să te mănânce sau faci mătreață.

Din acest motiv, este recomandat să te speli o dată pe săptămână, dacă ai părul ondulat și des. Dar dacă părul tău este expus la praf și poluare, s-ar putea să fie nevoie să îl speli mai des, măcar de două ori pe săptămână.

Dacă firul de păr este extrem de fin, cel mai bine este să-l speli o dată la două zile, pentru că părul subțire se murdărește mai repede pentru că sebumul se împrăștie mai repede. 

 

error

Like dacă îți place blogul meu