Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 7, 2018

Dacă observi aceste semne, înseamnă că trebuie să te tunzi

Dacă observi aceste semne, înseamnă că trebuie să te tunzi

De cele mai multe ori nu avem o anumită perioadă de timp pentru tunderea părului. Aceasta depinde de mai mulți factori precum viteza cu care crește părul sau tunsoarea pe care o ai. Cu toate acestea, se știe că tunderea regulată a părului este benefică pentru creșterea părului.

Adevărul este că părul are nevoie de tundere regulată pentru a scăpa de părțile deteriorate. Fie că îți faci o tunsoare nouă, fie că vrei doar să-l scurtezi puțin, e bine să mergi la coafor mai des. Aspectul părului este foarte important, îți evidențiază personalitatea și te face să arăți mai bine.

Totuși, să vedem care sunt motivele practice pentru care trebuie să mergem la tuns.

Vârfurile despicate

Cum știi dacă ai sau nu vârfurile despicate? Este foarte simplu. Uită-te la vârfurile firelor de păr, iar dacă sunt fragile și mai subțiri decât restul părului, atunci probabil sunt! Vârfurile despicate duc la ruperea părului, ceea ce eventual conduce la căderea părului.

Cea mai bună soluție în cazul vârfurilor despicate este să tunzi părul deasupra acestora. Dacă nu dai atenție acestei probleme, este posibil să crească șansele ca vârfurile despicate să progreseze și să afecte în final tot părul.

Când părul crește fără formă

Poate ți-ai făcut o coafură cool luna trecută, dar acum părul nu a crescut la fel, iar coafura ta aproape nu se mai cunoaște. Dacă se observă ușor că părul nu a crescut propoțional, și ții mult la coafura ta, este un motiv bun ca să o întreții și să mergi din nou la coafor.

Părul subțiat

Uneori, părul cade mai mult decât de obicei. Motivul este subțierea părului. Poți încerca diferite tratamente pentru creșterea părului, dar prima măsură pe care trebuie s-o iei este să te tunzi, ca să-i dai puțin volum. Părul moale la capete arată foarte nesănătos.

Părul turtit

Părul tău stă cam turtit? Îți amintești când te-ai tuns ultima oară? Dacă părul tău pare lipsit de viață și stă lipit de cap, probabil trebuie să mergi la tuns. Părul turtit poate fi un semn de deteriorare, iar aceasta înseamnă de obicei că ai nevoie de un tuns, măcar la vârfuri.

Părul vopsit

Trebuie să fii conștientă de faptul că vopsirea părului, pe termen lung deteriorează părul. Deci, dacă îți vopsești frecvent părul, trebuie să-l și tunzi mai des, pentru a evita deteriorarea vârfurilor. Un alt semn că părul tău trebuie tuns este faptul că vopseaua nu ține mult pe păr,  se decolorează foarte repede.

Coafura

Tipul de coafură determină și frecvența tunsorii. Dacă ai o coafură simplă, s-ar putea să nu ai nevoie să te tunzi timp de câteva luni. Dacă ai o coafură mai deosebită, atunci părul își pierde forma mai ușor și coafura trebuie refăcută mai des. Bretonul este destul de dificil de menținut. Dacă ai bretonul scurt, va trebui să te tunzi probabil în fiecare lună.

Aspectul părul pare puțin anost

A trecut ceva timp de când nu ai mai experimentat o coafură nouă? Înseamnă că e momentul pentru ceva nou pentru părul tău. De multe ori, colegele sau prietenele îți pot confirma acest lucru, deci clar trebuie să faci ceva.

Părul tău a suferit tratamente chimice

Părul tratat chimic este predispus la apriția vârfurilor despicate, care pot apărea mai rapid decât la părul natural. Vârfurile despicate dau au un aspect tern și deteriorat, indiferent cât te străduiești să-l îngrijești. Tunderea părului la fiecare 4-6 săptămâni ajută mult pentru evitarea vârfurilor despicate. Chiar dacă sunt șampoane speciale pentru vârfurile despicate, tunderea vârfurilor este întotdeauna cea mai bună soluție.

error

Like dacă îți place blogul meu