Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 18, 2019

Dacă te machiezi mai e nevoie și de protecție solară?

Dacă te machiezi mai e nevoie și de protecție solară?

Expunerea la soare face mai vizibile petele de vârstă, liniile fine, ridurile și bronzează tenul. Din aceste motive, tenul tău trebuie protejat de soare, iar pentru asta sunt foarte bune loțiunile solare.

Folosirea regulată a cremelor de protecție solară ajută la combaterea acestor probleme ale tenului. Important este ca factorul de protecție solară (SPF) al cremei pe care o folosești să fie între 15 și 50, în funcție de cât de mult vrei să te bronzezi.

Înăuntru și afară, cu machiaj sau nu, protecția solară este obligatorie tot timpul.

Dar cum aplici protecția solară dacă te machiezi?

În primul rând, trebuie să știi că atât pielea cât și machiajul trebuie protejate de soare. De aceea trebuie să aplici crema de protecție solară înainte de a te machia. Apoi, așteaptă puțin înainte de a aplica machiajul, pentru ca crema protectoare să pătrundă bine în piele.

Să vedem exact care sunt etapele pe care trebuie să le urmezi în această situație:

  • Hidratarea – primul pas în pregătirea tenului pentru machiaj este hidratarea. Poți folosi orice tip de cremă, care trebuie aplicată înaintea primer-ului, pentru ca acesta să țină mai mult.
  • Protecția solară – după hidratare, aplică crema de protecție solară. Începe cu fruntea, linia părului, linia maxilarului și obrajii. Acestea sunt zonele cele mai predispuse la a fi afectate de razele solare. Apoi aplică pe restul feței.
  • Primerul – folosirea primer-ului menține porii închiși, iar aceasta este ultima etapă de pregătire a tenului pentru machiaj. Este foarte importantă folosirea lui, mai ales pentru persoanele care transpiră mult.
  • Fondul de ten – fondul de ten este obligatoriu. Însă poți folosi unul mai ușor, gen cremă BB. Important este să folosești un fond de ten de o nuanță apropiată celei a tenului tău și să îl aplici uniform.
  • Spray-ul de fixare – după lungul efort de aplicare a machiajului, nu vrei să se strice prea repede. Folosește un spray de fixare cu protecție SPF, iar tenul tău va fi protejat de orice fel de deteriorări provocate de expunerea exagerată la soare. Pulverizează uniform, peste tot pe față, pentru ca machiajul să rămână perfect, la locul lui.

error

Like dacă îți place blogul meu