Dacă vrei să-ți menții tenul mereu tânăr, începe chiar de la douăzeci de ani
N-ar fi grozav ca tenul pe care îl ai la douăzeci de ani să se mențină toată viața? Din păcate, însă, îmbătrânirea este cât se poate de reală. Dar poate fi ea întârziată? Cu câteva trucuri, da, te poți bucura de tenul tânăr mult mai mult timp.
La douăzeci de ani, tenul nostru este la un maxim de frumusețe, iar de cele mai multe ori, pentru că arătăm atât de bine, uităm că trebuie îngrijit, sfârșind prin a-l neglija. Este esențial ca îngrijirea tenului trebuie să înceapă chiar de la douăzeci de ani.
Cu siguranță ai auzit că somnul suficient și hidratarea te ajută să te menții tânără. Din păcate, asta nu ajunge. O concepție comună este că produsele antiîmbătrânire se folosesc după ce apar primele semne de îmbătrânire. Total greșit. Produsele anti-îmbătrânire trebuie folosite înainte de a apariția semnelor îmbătrânirii, chiar de la douăzeci de ani.
Urmează aceste sfaturi acum, pentru ca mai târziu să nu ai nevoie de mult machiaj pentru a ascunde diverse probleme.
1. Îndepărtează întotdeauna machiajul înainte de culcare
Întotdeauna, fără excepție, îndepărtează machiajul înainte de a merge la culcare, pentru ca tenul să poată respira în timpul somnului. Toate suntem vinovate de faptul că nu ne-am demachiat înainte de culcare, într-un moment sau altul, și toate suferim consecințele acestui fapt, care apar mai ales sub forma unor erupții.
Când ajungi acasă, de oriunde ai veni, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te demachiezi. Ține la îndemână o sticlă cu apă micelară, pe noptiera de lângă pat și niște bețișoare. Iar dacă te simți extraordinar de obosită, folosește măcar șervețele demachiante sau de bebeluși.
2.Curățare corectă
Cunoaște-ți tipul de ten și curăță-l corespunzător. De exemplu, uleiurile de curățare sunt bune pentru unele persoane, dar nu neapărat și pentru tine.
Testează mai multe metode de curățare, ca să vezi ce ți se potrivește mai bine. Indiferent de ce alegi, nu folosi săpun pentru a te spăla pe față. Săpunul elimină grăsimile naturale ale tenului, lăsându-l uscat și strâns. Cel mai bine este să alegi o soluție de curățare fără săpun.
3.Aplică un ser
Aplicarea unui ser înainte de crema hidratantă, urmată de tonfiere, face minuni asupra sănătății tenului. În primul rând, stimulează acțiunea hidratantului.
Lasă serul să pătrundă bine în piele înainte de a trece la următoarea etapă de îngrijire. Unele seruri sunt special concepute pentru rezolvarea unor probleme precum liniile fine lines, pori sau coșuri.
4.Crema de ochi este obligatorie
Cremele de ochi sunt puțin mai costisitoare, dar trebuie neapărat să investești în una. Zona delicată de sub ochi este partea cea mai uscată a feței și aici apar cele mai timpurii semne de îmbătrânire.
Folosește cremă de ochi ziua, dar și noaptea. Chiar și machiajul se va așeza mai bine.
5.Folosește un produs cu retinol
Retinolul este un tip de vitamina A, care se găsește în multe produse anti-age. Este ingredientul după care trebuie să te uiți atunci când cumperi un produs anti-îmbătrânire. El previne ruperea fibrelor de colagen din piele.
El este destinat mai ales pielii mature, dar nu face nici un rău dacă este folosit mai devreme, ci are grijă ca pielea să arate perfect. Acest ingredient îmbunătățește textura pielii și repară deteriorările provocate de soare.
6.Tratamente faciale regulate
După o anumită vârstă, tratamentele faciale regulate sunt foarte importante. Nu este foarte dificil, ba chiar ai ocazia să te bucuri de un moment de răsfăț.
7.Folosește un exfoliant ușor
Îndepărtarea celulelor moarte este foarte importantă. Dar ai grijă să folosești un exfoliant ușor, nu prea abraziv, care să facă mai mult rău decât bine.
Poți încerca cu acid glicolic, care este foarte blând și se găsește și sub formă de pernuțe, care pot fi folosite zilnic.
8.Hidratează după spălare
Există un mit conform căruia persoanele cu tenul gras nu au nevoie de hidratare. De fapt, toate tipurile de ten au nevoie de hidratare.
Caută un gel hidratant cu acid hialuronic, care se potrivește oricărui tip de ten. Acidul hialuronic are și beneficii anti-îmbătrânire, pentru cele care nu vor să apeleze încă la retinol.
9.Folosește o protecție solară
Nu se poate vorbi de prea multă protecție solară. Alături de cea mai importantă funcție a sa, adică prevenirea cancerului de piele, folosirea unei creme de protecție solară bune împiedică apariția petelor, hiperpigmentației și chiar întârzie semnele îmbătrânirii.
10.Nu mai strânge coșurile
În cele din urmă, dacă totuși apar coșuri, nu le strânge, oricât de tentant ar fi. Asta nu le face să dispară, ci dimpotrivă, ci pot apărea pete roșii, sângerări sua chiar acnee cistică. Iar cicatricea riscă să rămână permanent pe fața ta.