Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 26, 2018

De ce nu e bine să porți machiaj când mergi la sală?

De ce nu e bine să porți machiaj când mergi la sală?

Obișnuiești să mergi la sală imediat după servici sau după o altă activitate socială? Cu siguranță ai sărit peste etapa îndepărtării machiajului, iar asta nu este prea bine. Știi ce se întâmplă cu tenul tău dacă transpiri pe sub machiaj? Vezi mai jos răspunsul la această întrebare și la altele

Exercițiile fizice stimulează circulația sanguină. Vasele de sânge aproape de suprafața pielii se deschid, ceea ce cauzează transpirația. Prin transpirație ne răcorim, dar în același timp sunt eliminate și o serie de impurități din piele.

Acum imaginează-ți cum fondul de ten, pudra și blush-ul acoperă aceste glande sudoripare. Transpirația și grăsimile naturale ale pielii blochează porii și determină dezvoltarea bacteriilor, cea mai comună cauză a acneei. Iar când ceva, precum machiajul, acoperă acești pori deschiși, ce se întâmplă este încă și mai grav, șansa de apariție a iritațiilor este foarte mare.

Care sunt efectele pe termen lung asupra pielii?

Datorită faptului că pielea nu poate respira, se pot dezvolta erupții cutanate. Transpirația are nevoie să se evapore, efectul ei fiind acela de răcorire și de eliminare a impurităților. Dacă tenul este acoperit de machiaj, transpirația nu se poate evapora, astfel încât pot apărea mâncărimi și bubițe.

Sunt produse cosmetice care permit pielii să respire în timpul exercițiilor fizice?

Deși sunt produse cosmetice care pretind că pot fi folosite și la sală, nu există dovezi că ele fac vreun bine tenului. Vitaminele și antioxidanții din aceste produse ajută la depășirea decalajului dintre machiaj și îngrijirea pielii, prin reducerea cantității de produse cosmetice folosite, permițând pielii să respire mai mult. Chiar și așa, riscul de îmbolnăvire rămâne.

Cum ne îngrijim pielea după antrenamentele fizice?

Cel mai bine este să îndepărtăm machiajul cu un șervețel, sau cu apă micelară, înainte de exerciții. Iar după antrenament, se recomandă un duș și curățarea feței cu un prosop curat pentru îndepărtarea urmelor de transpirație și a posibililor germeni de pe echipamentele de gimnastică.

Cum îngrijim pielea în cazul apariției iritațiilor?

Se pot aplica măști pentru curățarea profundă, cum sunt cele pe bază de argilă, care ajută și la strângerea și ridicarea pielii. Produsele care conțin acid salicilic sunt antiinflamatoare naturale care acționează împotriva iritațiilor și erupțiilor. Exfoliază tenul regulat, pentru îndepărtarea stratului superior de celule moarte.

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: