Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 12, 2020

De ce nu e bine să-ți razi părul de pe picioare

De ce nu e bine să-ți razi părul de pe picioare

Poate că obișnuiești să te razi uneori pe picioare. Da, este o soluție bună atunci când ești foarte grăbită. Sau cel puțin așa  pare. Însă dacă faci acest lucru fără să aplici o cremă de ras, gel sau alt lubrefiant, în timp acest obicei îți poate face numeroase probleme.

Rasul propriu-zis este iritant pentru piele, iar dacă o mai faci și pe uscat, pielea ta va avea de suferit și e bine să încetezi imediat. Dar care este motivul? Am găsit nu mai puțin de cinci motive care să te convingă că nu e bine ce faci. Iată-le!

Rasul, mai ales pe uscat, îți răzuiește efectiv pielea

Gelurile sau cremele pentru ras acționează ca un lubrefiant pentru piele.. Ele fac procesul mai ușor, creând și un strat protector pentru pielea ta, prevenind contactul direct al acesiea cu lama de ras.

Fără această barieră, lama poate ajunge să zgârie sau chiar să răzuiască pielea.

Rasul picioarelor usucă pielea

Pe lângă îndepărtarea părului nedorit, lama de ras exfoliază pielea, îndepărtând celulele moarte și lăsând-o curată. Dar pe lângă faptul că pielea va fi foarte curată, ea va fi și extrem de uscată. După ras vei începe să simți mâncărime și iritații.

Lama de ras poate provoca răni și denivelări

Acestea sunt o problemă comună, care apare la toate femeile care obișnuiesc să se radă pe picioare. Încearcă să folosești o spumă de ras sau o cremă. Aceasta creează un strat protector pentru piele, prevenind acest gen de probleme.

Rasul picioarelor poate determina formarea pielii cu aspect de căpșună

Pielea cu aspect de căpșună este cel mai mare coșmar pentru orice femeie. Rasul pielii de pe picioare este unul dintre motivele formării acesteia. Înmuierea picioarelor în apă caldă înainte și folosirea unor creme fac ca foliculii de păr să fie mai moi, părul se va rade mai ușor și nu va mai existat tendința de a crește în interior. 

Folosirea lamei de ras poate fi destul de dureroasă

Dacă nu ești suficient de atentă, te poți alege cu tăieturi și zgârieturi. Dacă totuși folosești această metodă pentru a îndepărta părul de pe picioare, încearcă să aplici mai întâi o cremă de ras.

 

error

Like dacă îți place blogul meu