Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 4, 2020

De ce tenul tău are un aspect tern, chiar dacă te machiezi?

De ce tenul tău are un aspect tern, chiar dacă te machiezi?

Folosim machiaj pentru a obține maximul din aspectul nostru. Dar uneori, machiajul te poate face să arăți și mai insipid, pe când ceea ce tu ți-ai dorit a fost să-ți iluminezi tenul și fața.

E vorba de unele greșeli de machiaj, care fac ca pe ansamblu totul să pară greșit. Machiajul este un instrument magic, care poate schimba multe aspecte ale feței. N-ai dormit bine? Corectorul este salvarea ta! Lipsă de strălucire? Folosește un highlighter.

Mai mult decât atât, machiajul poate fi folosit pentru a evidenția unele trăsături ale feței. Dar dacă este făcut greșit, poți obține exact efectul contrar.

Iată câteva lucruri pe care dacă le faci greșit, machiajul îți dă un aspect tern al tenului.

1. Folosești prea multe produse:

Este adevărat că machiajul îți evidențiază trăsăturile, dar folosirea a tot felul de produse nu este întotdeauna o idee bună. Tot ce vei obține va fi acea senzație de prea mult.

Ai văzut de multe ori maeștrii machiajului folosind blush, autobronzant, creioane contur, etc, toate o dată. Dar folosirea lor împreună, mai ales atunci când nu ai prea mult timp la dispoziție, nu îți oferă rezultatul scontat. În loc de asta, după curățarea și pregătirea feței, folosește un produs multifuncțional, ca o cremă BB sau CC, astfel nu vei avea mai multe straturi de machiaj. Aceste creme oferă acoperire și efect de iluminare a tenului, dar și protecție SPF. Apoi adaugă un blush și un contur.

2. Ai ales culorile greșite:

Este o greșeală comună, care apare des, fără nicio intenție. Poate fi foarte dificil să găsești machiajul potrivit tonului tenului tău. De aceea este important să ceri ajutorul unui profesionist în această problemă. Poți ruga un makeup artist sau chiar vânzătorul de produse cosmetice să te ajute să-ți alegi nuanța potrivită.

Folosirea unei nuanțe prea închise pentru fondul de ten te îmbătrânește, pe când folosirea unei nuanțe prea deschise poate face ca tenul tău să pară cenușiu.

3. Pielea ta nu poate respira

Unele produse de machiaj strâng porii prea tare și îi blochează dacă sunt folosite prea mult. Acestea e mai bine să le folosești doar din când în când, nu chiar în fiecare zi, pentru că pot face ca tenul tău să nu poată respira, ceea ce îi dă un aspect tern și fără viață.

Mai recomand să folosești formule care au mai multe ingrediente care aduc beneficii pielii. Și niciodată să nu alegi un produs pentru tenul gras dacă tu ai tenul uscat.

4. Nu exfoliezi:

Dacă celulele moarte rămân pe piele, machiajul nu se întinde bine. Va avea un aspect ofilit, iar pielea moartă chiar se va vedea prin el. Ai grijă să exfoliezi cu un scrub ușor, în seara dinaintea aplicării machiajului.

Continuă cu un toner și un hidratant, pentru a fi sigură că pielea ta este fină și bine hidratată. În cele din urmă, pielea bună este cheia unui machiaj care arată bine.

5. Prea mult highlighter:

Este la modă zilele astea să arăți ca și cum ai străluci, dar unele femei merg prea departe cu folosirea highlight-ului. Cred că-ți dorești un look sănătos, a cărui lumină vine din interior,  nu vrei să arăți ca la discotecă.

Aplică highlighter doar pe zonele pe care cade lumina în mod natural pe fața ta, precum puntea nasului, punctele înalte ale obrajilor sau deasupra buzei superioare.

6. Nuanța greșită de corector

Scopul corectorului este de a-ți masca defectele. Îl poți folosi ca să ascunzi diverse semne sau roșeața, sau pentru a ilumina zona de sub ochi.

Corectorul trebuie să aibă maxim o nuanță mai deschisă decât cea a tenului tău. O nuanță prea deschisă poate chiar să accentueze defectele, în loc să le ascundă.

7. Nuanța greșită de ruj

Când tenul tau este tern, sunt unele nuanțe pe care e bine să le eviți, precum nuanțele de maro sau nude. Alege o nuanță de roșu, care are tonuri suficiente de albastru și portocaliu în el. Acestea ajută la iluminarea feței, adaugă o pată de culoare acesteia, potrivită oricare ar fi tipul tău de ten.

8. Încorporarea

Mahiajul neîncorporat bine face mai rău decât lipsa oricărui machiaj. Acordă timp amestecării bine a machiajului, fie el fond de ten, produse de contur sau fard de ochi. Investește în pensule și bureți de calitate.

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: