Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 25, 2018

Descoperă secretele de aplicare a cremei de ochi. Ce trebuie și ce nu trebuie să faci

Descoperă secretele de aplicare a cremei de ochi. Ce trebuie și ce nu trebuie să faci

Cu siguranță folosești mai multe creme și loțiuni pentru îngrijirea pielii. Și de ce nu? Ele ajută la hidratarea, hrănirea și întinerirea pielii. Trebuie să știi însa că există anumite reguli care trebuie respectate, pentru ca crema să-și facă cu adevărat efectul dorit. De ce? Pentru că dacă o aplici greșit, e posibil să aibă chiar efecte negative asupra tenului tău.

Sunt anumite zone ale corpului mai sensibile, care necesită îngrijire specială și atenție suplimentară, iar una dintre acestea este zona ochilor. Această zonă este predispusă la apariția cearcănelor, iar crema de ochi este ceea ce ai nevoie pentru ca să scapi de ele.

Din aceste motive, am pregătit pentru tine o listă cu tot ceea ce trebuie să faci atunci când aplici crema de ochi:

1. Acordă-i timp suficient – Un lucru important pe care trebuie să ți-l amintești atunci când aplici crema de ochi este să-i lași suficient timp să pătrundă complet în piele. Niciodată să nu aplici crema și apoi imediat fondul de ten sau pudra. Așteaptă de fiecare dată câteva minute pentru ca crema să pătrundă bine în piele, înainte de a trece la următorul produs de machiaj.

2. Aplică cremă și pe pleoape și pe arcade –   Un alt lucru esențial este să aplici cremă nu doar sub ochi, ci și pe pleoape și pe arcade. Deși te preocupă în principal zona de sub ochi, din cauza cearcănelor vizibile, nici celelalte zone nu trebuie ignorate. Ele merită atenție egală, în primul rând pentru că aici pot apărea ridurile și liniile fine. Un alt motiv este că aceste zone se pot lăsa odată cu vârsta.

3. Masează ușor – O regulă de aur în aplicarea cremei de ochi este ca după aplicare să masezi ușor ochi, arcadele, zona de sub ochi, cu mișcări circulare, timp de cinci minute. Crema va pătrunde astfel mai ușor în piele. Apoi poți aplica alte produse de machiaj.

Iată și ce nu trebuie să faci:

1. Nu folosi prea multă cremă – O altă regulă de aur în aplicarea oricăror produse de machiaj este să nu exagerezi cu cantitatea folosită. Chiar și o cantitate mică de produs își va face efectul dacă o aplici corect. Folosește-o înțelept, va face o mare diferență!

2. Nu trage de piele – Asta e ceva ce toată lumea trebuie să învețe și să înțeleagă – pielea nu trebuie trasă sau întinsă atunci când se aplică orice fel de cremă, dar în special atunci când aplici crema de ochi pentru cearcăne.

3. Nu folosi crema pe pielea uscată – O greșeală frecventă este aplicarea cremelor pe pielea uscată sau folosirea unor creme care nu se potrivesc tipului tău de ten. Se știe că aplicare cremei hidratante pe pielea umedă ajută la menținerea umidității în piele, la fel aplicarea cremei de ochi pe pielea udă menține zona hidratată mai mult timp. Astfel, spală fața cu apă rece, și, înainte de a te șterge cu prosopul, aplică puțină cremă pe zona de sub ochi și masează ușor. Lasă crema să pătrundă în piele și apoi șterge-te pe față.

error

Like dacă îți place blogul meu