Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 14, 2019

Diferite tipuri de tratamente faciale și beneficiile acestora

Diferite tipuri de tratamente faciale și beneficiile acestora

Există cinci tipuri diferite de ten – uscat, sensibil, gras, acneic și combinat, dar varietatea tratamentelor faciale este mult mai mare. Anumite tipuri de tratamente faciale sunt potrivite pentru anumite tipuri de ten, iar beneficiile și rezultatele obținute sunt incredibile, mai ales dacă le alegem bine.

Un ghid ușor al diferitelor tipuri de tratamente faciale și beneficiile acestora este deci mai mult decât util!

1. Tratamentul facial cu parafină

Este unul dintre cele mai populare tipuri de tratamente faciale, care presupune folosirea parafinei pe piele. În fapt se folosesc creme și măști care conțin parafină, care ajută la obținerea pielii curate și moi ca de bebeluș.

Tratamentul facial cu parafină este ideal pentru persoanele cu tenul uscat, dar și pentru cele cu tenul gras, conferind strălucire feței.

2. Tratamentul facial pentru reducere acneei

Persoanele cu tenul predispus la acnee pot folosi acest tratament pentru a trata acneea și coșurile, dar și pentru a diminua cicatricile acneice și petele. Acest tratament facial include curățarea profundă a porilor, ceea ce ajută la îndepărtarea excesului de sebum.

Curățarea profundă este urmată de o exfoliere ușoară și o baie de aburi, pentru îndepărtarea oricăror urme de praf, care altfel ar putea determina apariția erupțiilor și inflamațiilor de pe piele.

Se poate folosi acest Gel purificator anti-acneic.

3. Tratamentul facial cu aur

Este un tratament comun, dar destul de luxos, cu care să îți răsfeți pielea. Tratamentul facial cu aur promovează tenul sănătos și strălucitor.

Orice tip de ten poate beneficia de efectele tratamentului facial cu aur, dar s-a dovedit extrem de benefic pentru persoanele cu tenul tern. Cantitatea de aur din cremele folosite este diferită, și deci și efectul tratamentului poate varia. Ajută la întinerirea tenului și la îndepărtarea prafului și a impurităților de pe piele.

Îți recomand și această cremă cu pulbere de aur, cu efect hrănitor și antiîmbătrânire

4. Tratamentul facial cu fructe

Acesta este unul dintre cele mai populare tipuri de tratamente faciale, potrivit pentru orice tip de ten. Cu toate acestea, persoanele cu tenul sensibil ar fi bine să-l evite, deoarece enzimele active din fructe pot interacționa cu pielea, ducând la inflamații și mâncărimi ale pielii.

Tratamentul facial cu fructe ajută la exfolierea profundă a pielii, îndepărtează punctele negre și conferă un ten strălucitor. Datorită vitaminei C care se găsește în fructe, ajută la înălbirea naturală a pielii.

5. Tratamentul facial cu aromaterapie

Tot un tratament de lux, care presupune să-ți răsfeți pielea folosind uleiuri de aromaterapie. O metodă care te ajută să te relaxezi, în timp ce pielea ta devine mai sănătoasă, mai strălucitoare și mai bine hidratată.

Conceptul acestui tratament facial constă în folosirea uleiurilor pentru aromaterapie pe piele, iar rezultatele sunt cu adevărat impresionante. Ajută la prevenirea apariției semnelor de îmbătrânire și are și un efect de ridicare naturală a pielii.

6. Tratamentul facial galvanic

Este un tratament destul de costisitor dar foarte eficient, fiind benefic persoanelor cu tenul foarte uscat, deshidratat sau scorojit. Tratamentul facial galvanic ajută la menținerea umidității în piele, dându-i un  aspect moale și suplu. Ajută și la strângerea porilor lărgiți, îndepărtând celulele moarte și îmbunătățind elasticitatea pielii.

Din păcate, persoanele cu probleme cardiace nu pot folosi acest tratament, deoarece îi poate afecta în diverse moduri.

7. Tratamentul facial cu colagen

Este cel mai potrivit pentru pielea ternă, lăsată și întinsă. Colagenul este o proteină importantă, care ajută la întinerirea pielii și menținerea supleții acesteia.

Tratamentul facial cu colagen este cel mai bun, pentru că ajută la refacerea supleții naturale a pielii. El include în general folosirea de creme infuzate cu colagen, care determină procesul de reîntinerire a pielii. Tratamentul mai presupune și multă baie de aburi și masaj, care ridică pielea în mod natural.

 

error

Like dacă îți place blogul meu