Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 21, 2020

Diverse tipuri de manichiură pe care să le încerci

Diverse tipuri de manichiură pe care să le încerci

Cui nu-i place să aibă mâinile moi, frumoase, cu unghiile bine făcute? Ei bine, asta presupune să te ocupi de ele, măcar din când în când, iar asta înseamnă a- ți face manichiura.

Pentru că manichiura nu este doar despre a-ți da unghiile cu ojă, ci și a-ți îngriji mâinile și unghiile. Procesul implică exfolierea și hidratarea mâinilor, pe lângă pictarea unghiilor. Ascultă-mă! Nimic nu este mai relaxant pentru mâini decât o manichiură făcută bine.

Iată și câteva manchiură din care poți să o alegi pe cea care ți se potrivește cel mai bine:

1. Manichiura de bază

Ideală pentru începătoare, această variantă te ajută să-ți relaxezi mâinile și să dai o formă frumoasă unghiilor tale.

Manichiura începe cu aplicarea unei creme pentru cuticule. Mâinile se scufundă în apă caldă timp de 5 minute, apoi se scot și se usucă. Tehnicianul sau tu însăți, va împinge cuticulele înapoi, ușor dar ferm, apoi urmează tăierea, pilirea și formarea unghiilor.

Etapa următoare constă într-un masaj ușor al mâinilor, urmat de aplicarea stratului de bază pe unghii, a lacului de unghii în culoarea preferată, urmat de top coat.

2. Manichiura franțuzească

Una dintre cele mai populare manichiuri, manichiura franțuzească conferă mâinilor tale un look chic și proaspăt. Este o variantă pe care o poți încerca cu ușurință la tine acasă.

De fapt, este similară cu manichiura de bază, diferența constând în modul care se pictează unghiile. În manichiura franțuzească, unghiile sunt date cu un lac transparent, și doar vârfurile unghilor sunt date cu o culoare albă solidă.

3. Manichiura americană

Aceasta este și ea similară cu manichiura franțuzească, cu diferența că se obține un look mult mai natural.

În timp ce manichiura franțuzească folosește lac de unghii transparent cu subtonuri de roz, manichiura americană folosește subtonuri neutre. Mai mult, și forma unghiei este diferită, fiind mult mai curbată la capăt comparativ cu manichiura franțuzească. În rest, procesul este același – înmuiere, pilire, formare, masaj și pictare. 

4. Manichiura cu gel

Dacă nu vrei să mergi prea des pe la salon ca să-ți faci unghiile, atunci alege manichiura cu gel. Aceasta te ține cel mai mult și are un look deosebit.

Se folosește un gel special în loc de ojă, iar procesul începe la fel, cu înmuiere, împingerea cuticulelor, pilir, tăiere și masaj al mâinilor la final. Tehnicianul aplică stratul de bază urmat de un strat de gel. Se folosește o lampă UV pentru uscarea completă a gelului. Se aplică apoi un nou strat de gel polish, care se pune din nou la uscat. Se finalizează cu un strat de protecție.

5. Manichiura Shellac

O altă variantă de manichiură rezistentă, manichiura shellac este o combinație perfectă între gel și oja obișnuită. Această metodă reduce șansele de ciobire a unghiilor, așa că arată bine o perioadă mai lungă de timp. Este opțiunea perfectă dacă nu vrei să-ți bați capul prea mult cu unghiile.

Procesul este același, aplicându-se un gel shellac pe unghii, după masaj. Primul strat de lac de unghii este uscat cu aer cald, la fel și al doilea strat. Stratul protector este aplicat ulterior, pentru finisare.

6. Manichiura cu parafină

Această metodă de manichiură este mai mult despre îngrijirea mâinilor decât despre imbunătățirea aspectului lor. Este varianta perfectă pentru tratarea mâinilor uscate și pentru relaxarea mâinilor.

Mâinile sunt masate cu o loțiune hidratantă,  apoi înmuiate într-un lichid cald cu parafină. După un timp mâinile se scot și se învelesc într-un prosop cam jumătate de oră. Apoi urmează manichiura obișnuită.

7. Manichiura oglindă

Manichiura oglindă este pentru persoanele care țin foarte mult la manichiura lor. Este cea care dă unghiilor un efect de oglindă.

Procesul este cam la fel, singura diferență constă în modul în care se aplică lacul de unghii. Astfel, după stratul de bază, se aplică o ojă închisă la culoare, de preferat neagră. Oja se usucă complet, apoi se aplică un pigment cromat, pentru a obține efectul oglindă. Urmează stratul protector și uscarea cu lampa UV.

8. Manichiura franțuzească inversată

O variantă foarte populară a manichiurii franțuzești,  aceasta presupune schimbarea locului părții solide a lacului.

În timp ce în manichiura franțuzească o semilună este pictată pe vârful unghiei, în varianta inversată, aceeași formă este pictată la baza unghiilor. 

9. Manichiura acrilică

Dacă nu ai unghiile suficient de lungi, aceasta este opțiunea perfectă pentru tine.

Aceasta presupune aplicarea unei unghii acrilice deasupra unghiei naturale. Unghia acrilică reprezintă baza peste care începe aplicarea lacului de unghii. Din păcate, unghiile naturale trebuie pilite pe suprafața lor, pentru ca cea acrilică să se fixeze mai bine. Apoi unghia acrilică este pilită și formată, ca și cum ar fi o unghie naturală. După ce se usucă complet începe aplicarea lacului de unghii dorit.

error

Like dacă îți place blogul meu