Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 5, 2018

Dizolvante naturale pentru ojă pe care merită să le încerci

Dizolvante naturale pentru ojă pe care merită să le încerci

Îți place să schimbi mereu oja de pe unghii, încercând să o asortezi cu ținutele sau cu diversele ocazii. Dar știi ce dăunător este dizolvantul pentru ojă dacă este folosit frecvent? Îți poate colora unghiile în galben și le poate deteriora.

Dar care este alternativa, cum putem evita acest lucru? Soluția se găsește chiar la tine acasă. Ingredientul principal al dizolvantului de unghii este acetona, care se găsește și în alte ingrediente simple, disponibile în orice casă. Vezi cum le poți folosi, pentru a îndepărta oja de pe unghii fără efecte secundare.

Oțet alb

Datorită proprietăților sale acide, fac ca oțetul să poată fi folosit pentru îndepărtarea ojei de unghii.

Ai nevoie de suc de lămâie, oțet alb și un tampon de bumbac. Înainte de a aplica această rețetă, înmoaie unghiile în apă caldă timp de 15-20 de minute. Acum amestecă oțet alb și suc de lămâie în cantități egale. Înmoaie tamponul de bumbac în amestec și freacă pe unghii câteva secunde. Repetă până când oja este îndepărtată. Aplică un hidratant la final.

Deodorant

Deodorantele pot acționa și pe post de dizolvant pentru unghii.

Ai neovie de un deodorant și un tampon de vată. Asigură-te că nu ești alergică la deodorant înainte de a-l folosi. Orice deodorant pe care îl folosești zilnic este bun. Pulverizează puțin aproape de unghii și șterge imediat cu tamponul de vată. Acetona din deodorant ajută la îndepărtarea rapidă a lacului de unghii.

Lămâie

Lămâia conține agenți naturali de înălbire, care ajută și la îndepărtarea lacului de unghii.

Ai nevoie de o felie de lămâie și săpun. Înmoaie unghiile în apă caldă cu săpun timp de câteva minute. Taie o lămâie și freacă unghiile cu o felie de lămâie până când oja se șterge. Aplică un hidratant la final.

Alcool

Alcoolul este mai puțin dăunător decât alte produse chimice pentru ștergerea ojei.

Ai nevoie de alcool, apă călduță și un tampon de vată. Înmoaie degetele în apă caldă timp de câteva secunde. Înmoaie tamponul de vată în alcool, apoi freacă și șterge unghiile până când oja se duce. Aplică apoi o cremă hidratantă și masează unghiile.

Lac de unghii

Surprinsă? Da, poți folosi oja veche pentru a șterge oja de pe unghii.

Ai nevoie de o ojă mai veche și un șervețel. Ia o ojă mai veche, care nu te deranjează dacă o strici și aplică un strat deasupra ojei pe care o ai deja pe unghie. Nu lăsa să se usuce. Șterge imediat cu un șervețel. Repetă până când toată oja este curățată.

Dezinfectant pentru mâini

Da! Dezinfectantul pentru mâini poate fi o soluție la îndemână pentru ștergerea ojei.

Ai nevoie de dezinfectant de mâini și un tampon de vată. Aplică puțin dezinfectant pentru mâini pe unghii. Freacă imediat cu tamponul de vată. Repetă până când toată oja este îndepărtată. Ai grijă să te clătești bine după ce ai terminat.

Pastă de dinți

Lacul de unghii poate fi îndepărtat și cu pastă de dinți albă.

Ai nevoie de pastă de dinți albă și o periuță de dinți veche. Ia puțină pastă de dinți și aplică pe unghii. Freacă ușor cu periuța de dinți. Pasta de dinți albă funcționează foarte bine pentru îndepărtarea ojei.

Apă caldă și un prosop uscat

Un remediu foarte simplu și eficient pentru îndepărtarea ojei de pe unghii.

Ai nevoie de un bol cu apă caldă și un prosop uscat. Înmoaie unghiile în bolul cu apă caldă câteva minute. Când oja se înmoaie, șterge ușor cu un prosop uscat. Repetă până când toată oja s-a șters bine.

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: