Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 28, 2015

Este sanatos sa tii regim in timpul sarcinii?

Este sanatos sa tii regim in timpul sarcinii?

Teoria potrivit careia, in timpul sarcinii, femeia poate manca pentru doi a fost descalificata de oamenii de stiinta care au descoperit ca este chiar sanatos pentru gravide sa tina regim.
O echipa de cercetatori de la Universitatea Queen Mary din Londra a efectuat un studiu pe aproximativ 7.000 de femei, in urma caruia a stabilit ca este chiar sanatos – atat pentru gravida, cat si pentru bebelus – ca greutatea corporala in timpul sarcinii sa fie controlata si mentinuta in limitele normalului si ca exista alimente care nu trebuie mancate in timpul sarcinii.
Potrivit cercetarii publicate in British Medical Journal, o femeie insarcinata care isi tine sub control aportul caloric reduce riscul de a naste prematur sau de a dezvolta diabet. Totodata, kilogramele in exces dobandite pe parcursul sarcinii sunt asociate mai multor probleme de sanatate.
Doar in Marea Britanie, peste 50% din femeile aflate la varsta reproducativa sunt fie supraponderale, fie obeze, iar in Europa si in Statele Unite ale Amercii peste 40% din femeile se ingrasa excesiv in timpul sarcinii.
Oamenii de stiinta de la universitatea londoneza atrag atentia ca gestionarea corecta a aportului caloric, printr-o alimentatie echilibrata, reduce riscul ingrasarii cu pana la patru kilograme. Mai mult de atat, dieta in timpul sarcinii previne complicatiile la nastere.
Totusi, specialistii britanici atentioneaza ca regimul alimentar adoptat de viitoarea mamica trebuie indicat de medic, fiind luati in considerare mai multi factori, precum varsta, greutatea corporala in momentul conceperii, locul de munca al femeii, eventualele probleme medicale si predispozitii de imbolnavire, dar si alte specificitati ale sarcinii.

sursa: http://lyla.ro/

error

Like dacă îți place blogul meu