Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 22, 2020

Exfolierea cu zahăr, cea mai bună alegere pentru vara aceasta

Exfolierea cu zahăr, cea mai bună alegere pentru vara aceasta

Te-ai întrebat vreodată cum poate zahărul, acest simplu ingredient de bucătărie, să facă atât de multe pentru pielea ta? Un exemplu important, care te ajută să-ți menții pielea strălucitoare, curată și sănătoasă, este exfolierea.

Dacă este bine făcută, exfolierea poate rezolva nenumărate probleme ale tenului, de care nu ne putem feri. Iar unul dintre cele mai bune ingrediente naturale care poate fi folosit pentru exfolierea pielii este zahărul. Acesta conține alfa-hidroxi acizi, care îndepărtează praful și celulele moarte ale pielii ce blochează porii acesteia.

Prin exfoliere se îndepărtează celulele moarte și se îmbunătățește aspectul general al tenului. Iată câteva rețete simple de scrub pe bază de zahăr, pe care le poți introduce în rutina ta zilnică de înfrumusețare, pentru a avea un ten luminos, sănătos și cu aspect curat vara aceasta.

Scrub cu miere, lămâie și zahăr

Mierea și lămâia conțin agenți care ajută la iluminarea pielii, hidratând-o și dându-i un aspect sănătos.

Este un scrub foarte simplu, pe care îl poți încerca acasă. Ai nevoie de 3 linguri de miere, 2 linguri de lămâie și 2 linguri de zahăr. Se amestecă aceste ingrediente într-un bol pentru a obține un scrub. Freacă ușor amestecul pe față si pe corp, cu mișcări circulare. După 10 minute, poți clăti cu apă simplă. Poți repeta de trei ori pe săptămână.

Scrub cu ulei de migdale și zahăr

Uleiul de migdale este foarte bogat în vitamina C, care ajută la generarea de țesuturi sănătoase, întinerind astfel tenul.

Pune 1 lingură de zahăr și  2 linguri de ulei de migdale într-un bol. Freacă ușor pe față și pe corp, cu mișcări circulare. Clătește cu apă rece. Folosește o dată pe săptămână, în mod continuu, timp de trei săptămâni.

Scrub cu banane și zahăr

Bananele sunt cunoscute pentru calitatea de hidratare a pielii și de a menține umezeala în piele. Ele conțin vitaminele A, B și C și câteva alte minerale.

Taie o banană și zdrobește-o până obții o pastă fină. Adaugă 2 linguri de zahăr și amestecă bine, ca să nu apară cocoloașe. Freacă amestecul pe față și pe corp. Clătește după 5 minute cu apă rece. Poți repeta de două ori pe săptămână.

Scrub cu ulei de cocos și zahăr

Uleiul de cocos este un alt ingredient care ajută la hidratarea pielii, menținând-o moale și fină.

Într-un bol, adaugă 3 linguri de ulei de cocos, 2 linguri de miere și 3 linguri de zahăr pentru a forma o mixtură. Dacă este prea uscată, mai adaugă puțin zahăr, iar dacă este prea umedă, mai adaugă puțin ulei de cocos. Freacă cu acest amestec pe față și pe corp, apoi clătește cu apă simplă.

Scrub cu ciocolată și zahăr

Pudra de cacao este plină de antioxidanți care ajută la obținerea luciului natural al pielii. Ea ajută la repararea tenului deteriorat, dându-i un aspect mai sănătos.

Ai nevoie de 2 linguri de zahăr, 1 lingură de pudră de cacao și 2 linguri de ulei de cocos. Amestecă toate ingredientele într-un bol. Aplică amestecul pe față și pe corp. După 15 minute, clătește cu apă simplă. Ai grijă să freci ușor, cu mișcări circulare. Poți repeta de două ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

Scrub cu iaurt și zahăr

Iaurtul are cel mai bun efect în îndepărtarea roșeții și ajută la distrugerea bacteriilor și eliminarea celulelor moarte ale pielii.

Pune o jumătate de pahar de iaurt proaspăt, simplu, fără arome, într-un bol. Adaugă 2 linguri de zahăr în el și amestecă bine. Aplică amestecul pe față și pe corp, frecând ușor, cu mișcări circulare. Clătește și usucă prin tamponare.

Scrub cu ceai verde și zahăr

Bogat în  antioxidanți, ceaiul verde are un efect puternic în îmbunătățirea condiției pielii. Mai conține enzime și aminoacizi care dau tenului unui aspect sănătos.

Ingredientele necesare sunt 2 linguri de ceai verde, 3-4 linguri de zahăr și 2 linguri de miere. Prepară puțin ceai verde și adaugă 2 linguri de zahăr într-un bol. Apoi adaugă 2 linguri de miere și amestecă bine. Aplică amestecul pe față și pe corp și freacă ușor. Clătește cu apă rece. Repetă remediul de două sau trei ori pe săptămână.

Scrub cu ulei de măsline și zahăr

Este un remediu foarte simplu, dar și foarte eficient pentru curățare, strălucire, ten moale, etc. Uleiul de măsline ajută la hrănirea pielii.

Ingredientele necesare sunt 3 cești de zahăr, 1/2 ceașcă de ulei de măsline și 1 linguriță de coajă de portocală rasă. Adaugă uleiul de măsline și coaja de portocală în zahăr și amestecă bine. Poți să mai pui puțin ulei de măsline dacă e nevoie. Folosește cantitatea care îți trebuie, iar restul poți păstra. Folosește o dată pe săptămână.

Scrub cu cafea și zahăr

Cafeina prezentă în zațul de cafea acționează ca un antioxidant. Acest scrub ajută la îmbunătățirea tonusului pielii.

Ingredientele necesare sunt: ½ ceașcă pudră de cafea, ½ ceașcă de zahăr, 1 lingură de ulei de cocos/măsline. Amestecă zahăr și pudra de cafea, adaugă uleiul în amestec. Asta leagă amestecul și îl face mai ușor de aplicat.

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: