Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 12, 2024

Ghetele perfecte pentru fiecare pe timp de iarnă

Ghetele perfecte pentru fiecare pe timp de iarnă

Temperatura a scăzut mult și continuă să scadă,  iar noi femeile am început să purtăm cizme, botine sau ghete, de toate felurile și în cele mai variate stiluri. Interesant este că de cele mai multe ori ne este greu să purtăm cizme sau ghete, nu doar pentru că nu suntem obișnuite, dar mai ales pentru că nu avem o idee clară despre cum să le asortăm cu ținutele de iarnă.

Foarte multe doamne și domnișoare simt că nu se pot acomoda cu ghetele, fie pentru că nu se potrivesc cu ținutele, fie pentru că nu au reușit să găsească perechea perfectă, în acord cu corpul și calitățile lor fizice. 

Dintre foarte multele modele de ghete, cele mai comune sunt ghetele joase, așa-numitele ghete ankle, ghetele Chelsea, combat și ghetele înalte sau cizmele, iar secretul ca tu să arăți bine cu ele este să-ți înțelegi corpul și să știi perfect ce vrei să obții de la fiecare ținută, înafară de a-ți fi cald. 

Astfel, pentru femeile înalte, ghetele ankle și cele chelsea arată bine cu blugi skinny. Ideal este ca blugii să fie puțin mai lungi, pentru a putea fi suflecați, creând efectul vizual de reducere a lungimii picioarelor.  O distanță între gheată și blugi creează o linie orizontală ce dă impresia unor picioare mai scurte decât sunt în realitate. Tot pentru doamnele înalte, un contrast între pantaloni și ghete creează o întrerupere, care la fel diminuează percepția asupra înălțimii. De exemplu, ghetele negre merg foarte bine cu blugi de culoare deschisă.

În mod natural, ochii noștri se mișcă de la stânga spre dreapta, astfel încât orice întrerupere la nivel de aspect al ținutei reduce din înălțime. Acesta este și motivul pentru care dungile verticale ne fac să părem mai înalte. Pentru femeile scunde care vor să pară mai înalte, o idee bună este să asorteze culoarea ghetelor cu cea a pantalonilor. 

Un alt truc pentru doamnele scunde sunt blugii skinny negri prinși în ghetele tip ankle, pentru a crea o continuitate de culoare de sus până jos. Blugii suflecați sunt ideali doar pentru persoanele înalte. Doamnele scunde vor părea încă și mai scunde dacă fac asta. 

Dacă ești genul care preferă fustele, atunci colanții trebuie să aibă aceeași culoare cu ghetele pentru a crea impresia de lungime. Ghete chelsea sau ankle nu merg cu fuste scurte sau cu fuste până la genunchi, mai ales în cazul femeilor scunde. 

Ghetele stil combat sunt din ce în ce mai la modă și nu trebuie purtate doar cu pantaloni. Ele arată foarte bine și cu fuste, lungi sau scurte, în cazul persoanelor înalte. Persoanele scunde trebuie să aibă grijă să mențină o notă monocromatică pentru a crea iluzia unei siluete mai înalte.  Ghetele combat înalte, cu blugi skinny prinși dedesubt creează o ținută de iarnă drăguță, perfectă pentru persoanele scunde. 

Cizmele sau ghetele cu blăniță decorativă nu sunt deloc recomandate pentru persoanele scunde. Chiar 
dacă îți țin cald, ele au un aspect umflat, care te vor face să pari și mai scundă. Dacă totuși vrei să le porți, ai grijă să le asortezi cu culoarea pantalonilor, pentru a crea iluzia unor picioare mai lungi. Pentru persoanele mai înalte, cizmele cu garnituri din blăniță sunt foarte bune deoarece par mai scurte decât sunt în realitate. 

Cizmele sau ghetele până la genunchi arată foarte bine indiferent de înălțime și indiferent dacă sunt purtate cu o fustă mini sau scurtă. Dacă sunt ascunse sub haină, cizmele arată încă și mai bine. 

error

Like dacă îți place blogul meu